Flertal lukker skole og flytter udskoling

Med stemmerne 13 mod 10 har Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Borgernes liste i Frederikssund Byråd vedtaget at lukke Ferslev Skole og flytte udskolingen fra Solbakkeskolen i Dalby til Marbækskolen i Skibby, mens Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten stemte imod, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det skete onsdag aften, hvor et børn og voksne protesterede med fakler foran rådhuset som optakt til byrådsmødet, som blev en langvarig affære. Alene punktet om at samle 10 folkeskoler i fem nye skoledistrikter tog to timer og cirka 30 minutter for de folkevalgte at debattere, inden de kunne trykke på knapperne og stemme.

Der var formentlig over 100 tilhørere til stede i salen, hvor formand for Uddannelsesudvalget Annemette Risgaard Schmidt (V) lagde ud med en meget grundig gennemgang af sagens forløb, hvor hun også kommenterede og svarede på et hav af de kritiske bemærkninger, der er kommet både i den offentlige debat og i de 111 høringssvar, som kommunen har fået.

– Det handler ikke om små og store skoler. Vi gør det af faglige og sociale grunde for elevernes skyld, sagde hun blandt andet og henviste til, at børnetallet falder, og at den nye skolestruktur støttes af en ledelsesreform på området.

Kim Rockhill (S), medlem af Uddannelsesudvalget, ærgrede sig over, at flertallet holdt fast i en samlet »pakke«, som var »pakket ind i blåt papir«.

– Der er flere elementer, Socialdemokraterne godt kan gå med til. Vi vil også have kvalitet i undervisningen, men det mener vi, at de små skoler også kan præstere, sagde han og høstede klapsalver fra tilhørerpladserne.