Flere og flere til vikingemarked

Henved 1500-2000 mennesker besøgte Familiedagen på Frederikssund Vikingeboplads sidste lørdag i skolernes efterårsferie. Det skønner Camilla Dupont, formand for Frederikssund Vikingespil, der står bag arrangementet.

– Det er virkelig svært at vide, hvor mange mennesker, der var, for folk er spredt over Valhal Torv, bopladsen og andre steder. Men vi tror omkring 1500-2000, og det er jo fantastisk. Vi oplever, der kommer flere og flere til vores familiedage, og derfor vil vi heller ikke ændre konceptet, siger Camilla Dupont, der henviser til, at børnene blandt andet kan male skjolde, skyde med buer og pil og få en ridetur, hvilket i år blev til 90 trækture på vikingespillets tre islandske heste.

Vikingehøvdinden glæder sig over, at der i år var 14 vikingeboder udefra, det vil sige ud over vikingespillets egne mad-kaffe-øl-pølse boder.

– Vi havde nye lokale markedsvikinger i år, der solgte honning, og de var forbløffet over, hvor godt et salg, de fik, beretter Camilla Dupont.

For første gang var efterårferiens familiedag flyttet fra søndag til lørdag, og det gav mulighed for, at de vikinger, der havde hjulpet til sammen med markedsvikingerne kunne spise og hygge sig sammen internt om aftenen.

Marked fire gange om året

Vikingespillet arrangerer vikingemarked fire gange om året, og alle er godt besøgt, oplyser vikingeformanden.

– Vi vil gerne vise vikingepladsen frem og holde liv i den året rundt. Nu, hvor vi så ikke er kommet så meget videre med Vikingernes Verden som et begivenhedsscenter, er det dét, vi kan. Gæster kan komme her en halv time eller tre timer, og det er gratis og nemt at parkere, og en kop kaffe koster en femmer. Så det er ikke dyrt, fastslår hun, som mener, at gæsterne godt kan lide den ukomplicerede og uformelle stemning, hvor over 100 mennesker går rundt i vikingetøj – uden at føle sig klædt ud.