Direktør på pension med god smag i munden

Foto: Thomas Sten Pedersen
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

Direktøren gennem 10 år i Co-Ro, Ole Jørgensen, går onsdag den 15. april på pension onsdag efter præcis 40 år i firmaet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Meget kort opsummeret har det været en tid med »never a dull moment« – det har aldrig været kedeligt, fortæller han om arbejdet i læskedrikfirmaet, der blandt andet producerer Sun Lolly og Sunjoy.

Tidligere administrerende direktør i Carlsberg, Søren Holm Jensen, skal overtage direktørstolen, der er varmet godt op. Siden Ole Jørgensen overtog i 2005, er Co-Ro nemlig fordoblet i omsætning og mere end fordoblet i indtjening. Firmaet omsatte i 2014 for cirka 1,7 milliarder og havde et overskud på 200 millioner, hvilket er det bedste resultat hidtil.

– Alle siger, at man skal stoppe mens legen er god. Men jeg gør det så også. Jeg stopper, mens vi er på toppen, og så håber jeg, at vi bliver endnu større i fremtiden, siger Ole Jørgensen.

– Co-Ro er fuld af dygtige, dedikerede mennesker. Uden dem var vi aldrig blevet til det, vi er i dag.

Ole Jørgensen startede hos Co-Ro den 15. april 1975 som en »helt jomfruelig og nyuddannet ingeniør«. Dengang var der 75-80 ansatte, de omsatte for omkring 80 millioner, og de havde en ambitiøs forretningsmodel.

De ville eksportere, men forsendelse af færdige produkter var dyrt, så planen gik på, at man ville lave produkterne lokalt. Frederikssund-fabrikken skulle så producere et superkoncentrat til alle de lokale fabrikker, som de blot skulle tilføre vand, sukker og citronsyre, og så havde man et færdigt produkt. Gennem den model flyttede man noget at væksten til udlandene, så de fik bedre købekraft fremadrettet. Og her spillede dengang 25-årige Ole Jørgensen en central rolle. Det kan man læse mere om i Frederiksborg Amts Avis.