Det er en sur uge – så skolepatruljen skal belønnes

Skolepatruljernes indsats bliver hyldet i uge 5. Det sker i form af opbakning fra politi og forældre og med varm Kakao og boller til arbejdet

Foto: Birgitte Masson

Varm Kakao og boller må der til. For det var, hvad forældre til elever i 6. klasse på Fjordlandsskolen afd. Dalby stod klar med til skolepatruljen mandag morgen.

Helga og Michelle stod klar ved Kyndbyvej mandag morgen, for at hjælpe kammeraterne sikkert i skole. Birgitte Masson

Hele uge 5 er der over hele landet fokus på skolepatruljernes arbejde med at skabe tryghed i trafikken. Men skolepatruljerne ved også, at uge fem statistisk set er den mørkeste, koldeste og mest våde uge på året. Så det er indlysende, at der netop denne uge er brug for opbakning. Ugen har fået navnet, Den Sureste Uge. Men knap så sur bliver den, når man får serveret friskbagte boller og varm kakao til arbejdet.

Michelle og Helga styrede trafikken på Kyndbyvej mandag morgen med hjælp fra deres klassekammerat Mads-Emil. Birgitte Masson

Mandag morgen var det Helga, som sammen med Michelle og Mads-Emil stod skolepatrulje ved Fjordlandsskolen afd. Dalby;

“Man skal tidlig op, det er nok det, som er mest surt ved at være skolepatrulje,” fortæller Helga, der, sammen med sine klassekammerater, har meldt sig for hele skoleåret. Det betyder, at det i vintermånederne er mørkt, når hun hopper op på cyklen, for at møde tidligt ind på skolen. Klokken tyve minutter i otte, skal skolepatruljen stå klar i gule refleksveste til at hjælpe kammeraterne over Kyndbyvej.

“Min storebror har også været skolepatrulje. Man han oplevede ikke Den Sureste Uge på grund af Corona nedlukningen,” fortæller Helga.

Uge 5 byder også på besøg af Nordsjællands Politi og vejmyndigheden. Og så får eleverne en gave fra kommunen og Rådet for Sikker Trafik. Endelig byder ugen også på en tur i biografen, hvor borgmester Tina Tving Stauning (A) kommer, og holder tale for skolepatruljerne sammen med repræsentanter for de relevante udvalg.

Det er landets kommuner, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag kampagnen Den Sureste Uge.

Fakta om skolepatruljerne:

• I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.

• Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.

• En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.

• Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

kilde: Frederikssund Kommune