DEBAT: Det været en skuffelse at følge forløbet med forsøg på igangsættelse af fødsel

Af Randi Cederquist, Stensbjerghøj 33, Slangerup

Frederikssund: Som indbygger i Frederikssund har det været en skuffelse at følge forløbet for Sofie Dalgaard. Et lille forslag:

Jeg var paf over at læse, at en medarbejder anmoder hospital om igangsættelse. Det kan kun betegnes som magtmisbrug ift. moderens situation. Når medarbejderen så tilmed nævner, at det er fordi, det bedst passer ind i planlagte udvalgsmøder og en forestående juleferie, giver det indtryk af en kultur, hvor borgere tingsliggøres. Er medarbejdere i familieafdeling så pressede, at, der udvikles forråelse eller distance?

Måden, sagen tackles på fra kommunens ledelse og administration i de genmæler, der er fremsat i pressemeddelelse vækker nogle spørgsmål:

Anerkender borgmesteren, at en medarbejder har henvendt sig til hospitalet for at forespørge om muligheden for at fremrykke igangsættelsen af en fødsel?

Er det normal procedure at kontakte hospitaler i anbringelsessager? Og med hvilke hensigter?

Er faktum at henvendelse til sygehus er sket uden Sofies viden og inddragelse? Det er i hvert fald det, Sofie beskriver. Og det har været meget ubehageligt for Sofie, at man undervejs anlægger den vinkel, at Sofie har været en del af dialogen, og senere trækker i land.

Mener borgmesteren, at Sofies retssikkerhed er kompromitteret?

Har borgmesteren tænkt sig at undskylde over for Sofie?

Og hvordan kan Sofie føle sig sikker på, at hendes sag er fremlagt på et ordentligt grundlag, når hun er blevet svigtet på den måde før jul?

Hvordan skal andre forældre og familier forholde sig i forhold til DERES følelse af retssikkerhed i samarbejde med kommunen?