
Det går desværre den forkerte retning for Frederikssund Kommune i DI's årlige erhvervsklima-måling.
Kommunen er ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Industri gået fra en plads som nr. 60 til nr. 74 ud af de 93 kommuner, som er med i DI's undersøgelse.
Det kommer nok ikke som en overraskelse, at virksomhederne kunne ønske sig en bedre infrastruktur – det er den absolut højeste prioritet, når DI spørger, om virksomhedernes top 5-ønsker til kommunen. Herefter kommer arbejdskraft. De adspurgte virksomheders vurdering af jobcenteret indsats, får desværre også kommunen placeret i den forkerte ende af ranglisten.
Men det er ikke lutter negative toner i undersøgelsen. Formand for DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen hæfter sig ved, at virksomhederne sætter pris på det skole-virksomhedssamarbejde, som kommunen har investeret i.
"Frederikssund er en af de allerbedste kommuner i Danmark til drive et aktivt skole-virksomhedssamarbejde. Et samarbejde der heldigvis motiverer en masse unge til at tage en faglært uddannelse. Den indsats viser, at kommunen gør en proaktiv indsats for at komme fremtidens mangel på dygtige faglærte til livs," siger Peter Lanng Nielsen.
Sidste år lå vurderingen af de kommunale folkeskolers samarbejde med virksomhederne på plads nr. 72. I år er kommunen nr. 9.
FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2020
DI's undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
7.616 virksomheder inden for DI's brancher, blandt andre produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.
Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.
pressemeddelelse