Boliger i 14 etager i provinsen

Kan byen Frederikssund bære et højhus på 14 etager – eller vil så stort et hus ødelægge det visuelle indtryk af købstaden og genere beboere i kvarteret?

De spørgsmål er blevet aktuelle, efter at Teknisk Udvalg har besluttet at gå videre med en supplerende høring for et forslag til kommuneplantillæg og et lokalplanforslag, der vil tillade et højhus i Løgismosekvarteret, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Entreprenør Niels Martin Viuff vil opføre mindst seks nye boligblokke i et byomdannelsesområde, hvor han siden 2010 har fået bygget 64 boliger i fire etager langs Falkenborgvej.

Projektet er revideret et par gange, så i stedet for et boligtårn på 12 etager, er der nu tale om 14 og en maksimal højde på 41 meter, der svarer til Rundetårn med observatorium.

Jesper Wittenburg (S) og Pelle Andersen-Harild (EL) er begge imod højhuset.

– Jeg synes ikke, der er behov for et hus af den størrelse. Det kan man gøre i Vinge. Det passer ikke på nogen måde ind i bybilledet i en købstad som Frederikssund – eller i Jægerspris, Skibby eller Slangerup. Og jeg synes, at man undervurderer generne for dem, der bor der, siger Jesper Wittenburg.

Men formand for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning (S), mener, at det har tjent projektet at blive bearbejdet et par gange.

– Det spiller op til et campusareal og Heimdalsvej med høje bygninger samt et kraftvarmeværk med høje skorstene. Jeg synes faktisk, at det ligger OK, når det skal være, fordi det er et af de steder, hvor det ikke ødelægger købstadsmiljøet. Vi skal bevare det bedste vi har og samtidig gå ind i en fremtid, fastslår Tina Tving Stauning.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag