Atter en gang problemer på supercykelstien

Niels Riis Ebbesen mener, at en cykelsti bør være forbeholdt cyklister.
Niels Riis Ebbesen mener, at en cykelsti bør være forbeholdt cyklister.

Niels Riis Ebbesen, Valhalsplads 23, 3650 Ølstykke:

Nogen gange kan man godt få det indtryk, at det rent faktisk hjælper, når man gør myndighederne opmærksom på et problem, og nogen gange forsøger myndigheder også at gøre noget ved problemet, men meget ofte er det desværre kun en lappeløsning.

For cirka en uge siden skrev jeg en e-mail til Frederikssund Kommune og til de ansvarlige for supercykelsti projektet, i den mail vedlagde jeg et par billeder, som tydeligt viste, hvordan entreprenørmaskiner havde kørt på supercykelstien, og havde efterladt en masse mudder, jord og småsten på cykelstien. Et af billederne viste også, hvordan lerjorden havde lagt sig som et lag hen over de solcelle ledelys, som med mellemrum er nedfældet midt i supercykelstien.

Her lidt over en uges tid efter, der kunne jeg så konstatere, at der har været en fejemaskine ude og har fejet det værste snavs væk fra supercykelstien, og de mest snavsede ledelys var såmænd også blevet vasket rene.

Men helt godt er det nu langt fra, for der ligger stadig en tyndt lag lerjord på et langt stræk af cykelstien, som fejemaskinen ikke har kunnet fjerne, og det lag er lige nøjagtigt så tykt, at det dækker den stiplede hvide linje midt i cykelstien. Og den stiplede linje er meget vigtig for de hurtigt kørende cyklister, den fungerer som deres »rettesnor«, når de i mørke kører på den uoplyste cykelsti.

På en cykelsti er det ikke som ude på de almindelige veje, bilernes bredde dæk og høje fart gør, at snavs bliver sprøjtet ud til siden når det er regnvejr. Men cyklisternes smalle dæk og relativ lave hastighed, har slet ikke den samme effekt, og derfor kan det tage helt op til et år førend regnbyger har fået skyllet cykelstien ren, og der skal som regel noget sne med efterfølgende snerydning til, førend cykelstierne bliver helt rene igen.

Og for at det ikke skal være løgn, så er der på ny en traktor som har kørt på supercykelstien, denne gang er det lige før broen over Snostrupvej, tilkørselsstien fra Snostrup er også blevet svinet til, traktorens store dæk har efterladt en masse klumper med jord, mudder og småsten.

Må jeg derfor foreslå, at der opsætter skilte, som oplyser, at al kørsel med biler, traktorer og entreprenørmaskiner forbudt på supercykelstien. Og så burde der straks etableres en midlertidig arbejdsvej ind i Vinge-udstykningen, så det ikke bliver en fast rutine, at entreprenørerne bruger supercykelstien.