Voldsom 27-årig måtte bedøves under anholdelse

Foto: Marianne Due
27-årig amok i fredensborg med lægtehammer
27-årig amok i fredensborg med lægtehammer

En 27-årig håndværker-lærling er fredag klokken 13 fremstillet i grundlovsforhør in absentia.

Han blev anholdt torsdag eftermiddag, da han kørte galt mellem Farum og Lynge efter en biljagt med politiet i baghjulet. Forinden havde den 27-årige slået fem mennesker ned med en lægtehammer. Tre håndværkerkolleger blev overfaldet, da de arbejdede med at renovere ejendommen i Fredensborg by, hvor hvor Uge-Nyt og Cafe 13 havde lokaler. To er stadig indlagt og i livsfare.

Da den 27-årige flygtede fra stedet, overfaldt han en 40-årig mand på Mågevej i Fredensborg og stjal hans bil. I Uvelse blev bilen skiftet ud, da en 66-årig kvinde også blev overfaldet med hammeren, så den 27-årige kunne tage hendes bil fra hende.

Under biljagten kørte den 27-årige galt. Han er stadig indlagt med brud og til observation for højenergitraume, det vil sige komplekse skader, der er opstået i trafikulykker, hvor der er kørt mere end 70 kilometer i timen.

Ved anholdelsen måtte akutlægen måtte bedøve lærlingen, da han reagerede voldsomt. Hver gang han vågner på Rigshospitalet, er han blevet bedøvet igen, da han er voldsom, lyder forklaringen ved retsmødet.

Der er navneforbud i sagen.