Video: Se tabet ved at bygge plejecenter

Beboere i Humlebæk frygter, at plejeboliger bliver første skive af den salami, der ender med at blive til et bebygget Humlebæk Syd. Nej, lyder opråbet i Frederiksborg Amts Avis.

Avisen har været på en kort vandretur i Humlebæk Syd sammen med byrådsmedlemmet Hans Nissen, der er fortaler for at bygge et nyt plejecenter i Humlebæk Syd. Med på turen var også Vibeke Korsaa og Karl Selliken, der er imod.

På netop det sted, hvor et flertal af byrådspolitikerne lægger op til at anlægge en ny vej, stod Karl Selliken og slog ud med hænderne mod syd:

– Det er et helt specielt morænelandskab, som man kan kigge ud over, og det vil blive ødelagt med en udbygning af Humlebæk Syd. Vi har over 600 mennesker, der har skrevet under på, at de er imod planerne, sagde han.

Imens kunne Vibeke Korsaa kigge til venstre i den panoramaudsigt og påpege, at et nyt plejecenter i læhegnet vil komme til at fremstå langt mere massivt og fremtrædende, end udbygningen af det nye idrætscenter på Langebjergvej, som kan ses i horisonten i højre side af udsigten.

Efter vandringen havde Hans Nissen ikke ændret synspunkt, selvom der er reaktioner mod de skridt uden for stien, som han og flertallet tager.

– Jeg har fuld forståelse for, at man vil bevare de sårbare naturværdier, men vores intention er jo heller ikke at ødelægge et område. Vi vil bygge et plejecenter, der sikrer, at vores ældre har ordentlige vilkår, siger han.

Få et dybere overblik over sagen og de otte argumenter for at bygge i Humlebæk Syd. Det er i Frederiksborg Amts Avis den 4. marts – se også videoen, der viser de to områder, der er i spil. Enten Humlebæk Syd eller boldbanerne ved skolen på Baunebjergvej.