Skole frygter grove drengestreger

Foto: Lars Skov
11012013 Fredensborg, Officiel åbning af Vilhelmsro Skolen
  Foto: Lars Skov
11012013 Fredensborg, Officiel åbning af Vilhelmsro Skolen Foto: Lars Skov Copyright Lars Skov

Steffen slot

Tre nætter med påsatte brande får skoleleder på Fredensborg Skole til at frygte det værste, skriver Frederiksborg Amts Avis,

Den første nat blev der sat ild til en container i skolegården ved den nye Fredensborg Skole Vilhelmsro. Den næste nat blev der sat ild til to store palledunke tæt ved skolens bygninger, og natten til i går blev der brændt en knallert af i samme område.

Nu frygter skoleleder Jens Bernhardt, at det udvikler sig, så gerningsmændene enten kommer til skade eller får sat ild på nogle af skolens bygninger.

– Vi kan se på videoovervågningen, at nogle store drenge hælder væske ud af en dunk og sætter ild, så der opstår en mindre eksplosion. De har trukket tingene væk fra bygningerne, men det er tre nætter i træk, og det er farligt det her. Forældrene må være mere opmærksomme. Der er nogle børn, der ikke ligger i deres senge om natten, siger Jens Bernhardt og opfordrer børn og voksne til at holde øjne og ører åbne og om nødvendigt tjekke, at børnene ikke sniger sig ud om natten.

Politiet er i gang med at gennemgå videoovervågningen sammen med skolens lærere. Hvis der går ild i skolens bygninger og politiet kan bevise, at brandstiftelsen skete med vilje, kan det få store konsekvenser for de unge. For tre år siden blev en 17-årig dreng idømt seks måneders betinget fængsel for brandstiftelse på den nye Nordstjerneskolen i Helsinge, og forsikringsselskabet krævede en erstatning på over fire millioner kroner. Forsikringsselskaberne oplyser ikke, hvad konkrete sager er endt med, men store erstatningsbeløb kan blive gjort gældende over for brandstifteren. Der er ikke tale om tomme trusler, lyder det fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

– Hvis ildspåsættelsen er sket med vilje, er der en meget stor risiko for, at gerningsmanden kommer til at hænge på en kæmpe gæld resten af livet, siger Ole Vidstrup, konsulent i Forsikringsoplysningen.