Se billederne: Ny kajakklub vil skabe fællesskab

Foto: Anna Egeris Karstoft

Det var sidste efterår, at parret Tine og Rune Dahl Mortensen fik idéen til at lave en kajakklub i det allerede eksisterende Kano- og Kajakcenter Esrum Sø, hvor der indtil da havde været kajakkurser og mulighed for at leje udstyr.

– Mange af brugerne ønskede et fællesskab, hvor de kunne tage ud at ro sammen med andre, forklarer Rune Dahl Mortensen, der også oplever, at kajaksporten kan være svært tilgængelig for folk, der måske ikke har råd til at investere i dyrt udstyr, inden de overhovedet ved, om kajak er noget for dem.

I Fredenbsorg Kajakklub har folk mulighed for at afprøve sportsgrenen til et introduktionskursus, inden de beslutter sig for, om de vil melde sig ind.

Og det har allerede 40 personer gjort siden efteråret. Medlemmerne, der er i alderen fra 18 til 60 år, kommer fra hele Nordsjælland og kan med deres medlemsskab benytte sig af klubbens 20 kajakker, ligesom de kan deltage i ugentlig undervisning samt to klubaftener og morgenroning.

Ud over de mange aktiviteter ved Skipperhuset, tager Rune Dahl Mortensen også sine medlemmer med på længere ture, så de lærer, hvordan det er at sejle med oppakning.

I oktober gik turen til et overnatningssted på den anden side af Esrum Sø, hvor roerne lavede bål og slog lejr for natten. Og til august går turen endnu længere væk, når medlemmerne tager fem dage til Sverige.

Vibeke Weigelt på 55 år var hun blandt de første, der meldte sig ind, da klubben blev oprettet.

– Man får en god blanding af motion, naturoplevelser og socialt samvær og så giver det ganske enkelt enormt meget livsglæde, fortæller Vibeke Weigelt, der i øjeblikket er ved at uddanne sig til instruktør i kajakklubben.

Man kan læse mere om klubben på https://fredensborgkajakklub.wordpress.com.