Politikere fredet i sag om valgbidrag

Centerplaner i Coloplastbygningerne, kokkedal.
  171007 Foto: Allan Nørregaard
Centerplaner i Coloplastbygningerne, kokkedal. 171007 Foto: Allan Nørregaard

Fredensborg: Byrådspolitikerne i Fredensborg Kommune fik torsdag besked om, at Statsforvaltningen ikke vil stille nærgående spørgsmål om valgbidragene fra Reitan Ejendomsudvikling.

Pengene blev tilbudt udvalgte politiske partier i sensommeren sidste år, i den periode, hvor lokalplanforslaget for et nyt stort butikscenter ved rådhuset i Kokkedal var i høring hos borgerne. Venstre sagde ja tak til 19.500 kroner, imens Konservative, DF og borgerlisten Focus Fredensborg ikke vil svare på, om partierne har modtaget penge.

Af brevet fra tilsynet fremgår det, at "Tilsynet finder på grundlag af disse oplysninger ikke anledning til at betvivle, at lokalplanprocessen er forløbet på helt sædvanlig vis, og vi foretager os derfor som ovenfor nævnt herefter ikke videre i sagen".

De oplysninger, der henvises til, er Frederiksborg Amts Avis' datering af, hvornår partierne fik tilbudt valgbidrag samt oplysninger fra kommunens hjemmeside. Her fremgår det, at borgmester Olav Aaen på vegne af byrådet i januar 2009 tilkendegav over for Reitan Ejendomsudvikling, at man var positiv over for et bydelscenter. Det spiller også ind, at et flertal af byrådet den 23. februar havde besluttet at fremme bydelscentret ved at gennemføre en offentlig høring af lokalplanforslaget og kommuneplanforslaget.