Nybolig-mægler Thomas fejrer 25 år i Humlebæk: – Jeg vil gerne være ærlig og ordentlig

Den 1. april fejrede Nybolig Humlebæk-indehaver, Thomas Jürgensen, 25-års jubilæum. I branchen går det op og ned, men for ham er det vigtigt at være ærlig og ordentlig.

Nybolig-mægler Thomas fejrer 25 år i Humlebæk: - Jeg vil gerne være ærlig og ordentlig

Thomas Jürgensen oplevede sin største nedtur i årene 21/22, hvor den rekordhøje rente satte dybe spor i boligbranchen. Foto: Tine Trier

På siden af en vindblæst Humlebæk Strandvej, popper et grønt Nybolig-skilt ud fra siden af en lav bygning. Her, i nummer 83, har ejendomsmægler Thomas Jürgensen holdt til siden 1. april 1998.

– Den gamle partner søgte at komme ud, så jeg flyttede hertil med en anden partner fra Nybolig Helsingør, forklarer Thomas Jürgensen fra et sort bord i kontorets mødelokale.

Jubilæet kunne han fejre 1. april. Foto: Tine Trier

Siden 2003, hvor hans partner stoppede, har han selv stået ved roret, og fra 2006 også i Nybolig Fredensborg. På 25 år har afdelingerne solgt i omegnen af et par tusind ejendomme.

– Når man får solgt en ejendom, så er det ofte et arbejde, hvor man får bundet nogle ender sammen, og der kan tit være flere salg forbundet med en ejendom. Det bliver en slags kabale, fordi folk måske skal have solgt det gamle hus, før de kan købe det nye. Når kabalen så går op, og det hele går op i en højere enhed, så giver det da en slags lykkefølelse eller et form for kick, siger Thomas Jürgensen.

Ikke for alle

Thomas Jürgensen er oprindeligt bankuddannet, men besluttede sig for at blive ejendomsmægler i 90’erne. Han ønskede lidt mere spænding i hverdagen. Og da en bekendt skulle starte Nybolig Helsingør op, blev det starten på hans Nybolig-karriere.

– Jeg kan godt lide, at der sker noget. Man er lidt over det hele, og man sidder ikke på kontoret hele dagen, siger han.

Samtidig er det et job, hvor man skal være beredt på at slå til hurtigt, samt mails og beskeder i alle døgnets timer, forklarer Thomas Jürgensen.

– Det er en branche, som går meget op og ned, og det er nok ikke noget alle ønsker, siger han og fortsætter:

– Tingene går også hurtigere i dag. Da jeg startede i 1996, kunne man godt bruge seks dage på at få underskrevet en købsaftale. I dag kan det klares på to sekunder med nem-id. Det synes jeg er lidt vildt at tænke over.

Når man først bor her

Selvom Thomas Jürgensen bor i Helsingør Kommune, kender hanm ikke overraskende, områderne ganske godt. Og både Fredensborg og Humlebæk er gode til at holde fast i deres tilflyttere, forklarer han.

– Jeg synes, at folk rykker en del rundt indenfor områderne. Men når de først bor her, så er der ikke mange, der flytter ud igen, siger Thomas Jürgensen.

Og det kan han godt forstå.

– Hvis vi tager Humlebæk, så er der jo virkelig en hel palette af muligheder. Det tager kun 25 minutter med kystbanen til Østerport, og samtidig har man mange gode muligheder og åndehuller, med Krogerup og Aarstiderne, og selvfølgelig Louisiana, siger han.

Thomas Jürgensen og hans kollegaer måtte skære ned på medarbejdere sidste år og er i dag fem, fordelt på de to kontorer i Humlebæk og Fredensborg. Foto: Tine Trier

Fredensborg appellerer derimod til folk, der sætter pris på de stolte traditioner, forklarer han.

– Fredensborgs tilbud er slottet og dronningen, og de omgivelser, der hører til. Hvis der er noget, der er Korsbæk i Nordsjælland, så er det Fredensborg, smiler Thomas Jürgensen.

Hvis der er noget Fredensborg heller ikke mangler, så er det ejendomsmæglere, forklarer Thomas Jürgensen. Der er nemlig hele syv ejendomsmæglere med fysiske kontorer indenfor postnummeret.

– Der er helt klart mest konkurrence i Fredensborg, hvor der er syv mæglere, hvoraf et par stykker er liebhavermæglere. I Humlebæk er vi to, siger Thomas Jürgensen.

Den største nedtur

Når Thomas Jürgensen kigger tilbage på sit virke, og de op-og-ned-ture, der har været, er den største nedtur en forholdvis nylig én. Med krigen i Ukraine kom også energikrise, inflation og rekordhøj rente, og årene ’21/’22 bød på blødende boligpriser.

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Heller ikke under finanskrisen. Det var næsten som om, at køberne tog på skiferie og aldrig kom tilbage igen, siger han.

For Thomas Jürgensen betød det, at de på de to kontorer i Fredensborg og Humlebæk måtte skære halvanden medarbejder fra og spænde livremmen ind.

– Vi kiggede selvfølgelig på alle vores omkostninger og skar fra, hvor vi kunne. Og så har vi skåret ned mandskabsmæssigt fra seks og en halv til fem medarbejdere, fordelt på de to kontorer, siger han.

En lille stigning i boligpriserne præsenterede sig i starten af året, men Thomas Jürgensen klapper ikke i hænderne endnu. Det er en form for ketchup-effekt, forklarer han.

– Dem, der ikke fik købt i den periode, som ellers ville have købt, begynder at gøre det nu, siger han.

Ærlig og ordentlig

Som ejendomsmægler er det vigtigt for Thomas Jürgensen at være ærlig, forklarer han.

– Jeg vil gerne være ærlig og ordentlig. Og det er det, der er vigtigst for mig i kontakten med mine kunder. Hvis jeg ikke var det, så tror jeg ikke, at jeg havde kunne ligge her i 25 år, siger han og peger på, at der er hård konkurrence i Nordsjælland.

På kontoret, der blandt andet blev kåret til Årets Nybolig-forretning 2018, gør man dog også gerne lidt ekstra for kunden.

– Salg og køb af bolig er en stor ting, og det er nogle store beslutninger og beløb. Så det skal man have respekt for, og det tror jeg betyder mere end pris, at kunden ved, at jeg har respekt for det, at kunne finde ud af at give kunden en god oplevelse, forklarer han.

Thomas Jürgensen er indehaver af Nybolig Humlebæk og Nybolig Fredensborg. Siden 1998 har han haft daglig gang i kontoret på Humlebæk Strandvej. Foto: Tine Trier

Det oplevede han effekten af, da en kunde en dag stoppede op på vejen foran forretningen og kiggede på opslagene. Thomas Jürgensen gik ud for at tale med manden, og det endte i en flerfoldig-handel, hvor han både fik solgt et hus til køberen og solgt køberens hus.

– Bagefter sagde han til mig: ”Du skal bare vide, at var du ikke gået ud og havde snakket med mig foran kontoret, så havde jeg nok aldrig gjort det.” siger Thomas Jürgensen, der husker det som en god oplevelse.

Thomas Jürgensen forklarer, at han ikke regner med at det bliver 25 år mere for eget vedkommende.

– Jeg tror ikke, at det bliver 25 år mere. Men forhåbentligt masser af gode år endnu, siger han.