Lukket købmandsbutik bliver til splinterny bager og café

Foto: Camilla Sørensen
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard

Snart kan økologisk brød, nybagte muffins og frisksmurte sandwiches købes på Gammel Strandvej i Nivå. Pernille og Klaus Antons er nemlig i fuld gang med at bygge en ny bager og cafe i de lokaler, der tidligere var Nivå Nærkøb. Fra august kan man sætte sig herind og nyde en kop kaffe, få sin frokost eller tage frisk brød med hjem.

– Vi regner med at åbne den 1. august. Den 10. august har vi planlagt at holde en »grand opening« med indvielse af bager-caféen, siger Pernille Antons. Hun opfordrer dog folk til at holde sig ajour på hjemmesiden www.antons.dk og de sociale medier.

Parret har boet i den gamle købmandsgård ved siden af det tidligere Nivå Nærkøb i 12 år, og for fem år siden købte de også bygningen med Nivå Nærkøb.

– Der mangler et sted i Nivå, hvor man kan købe frisk og lækkert brød. Man skal helt til Humlebæk eller Hørsholm for at få fat i frisk brød, siger Pernille Antons og herfra opstod ideen om at åbne en bager.

Det bliver primært hende, der kommer til at drive den nye forretning. Hun har indtil juni arbejdet som sundhedsplejerske. Klaus Antons er iværksætter og driver forskellige web-butikker fra hjemmet i Nivå.

60 m2 til pop-up

Det er ikke kun en bager og cafe, som borgerne i Nivå kan se frem til. Pernille og Klaus Antons er også ved at istandsætte et 60 m2 stort rum ved siden af den kommende bager. Rummet skal bruges som »pop-up butik«. Meningen er, at lokalet kan lejes ud i kortere perioder til erhvervsdrivende eller producenter, der mangler et sted at udstille deres varer eller afholde et arrangement. På den måde »popper« der hele tiden nyt liv op i lokalet.

– Det kan eksempelvis fungere som show-room for kunstnere eller vinforhandlere. En yoga-lærer har også allerede henvendt sig, fortæller Pernille Antons.