Løbere strømmer til søens fire ruter

Esrum Sø rundt.
  300809 Foto: Allan Nørregaard
Esrum Sø rundt. 300809 Foto: Allan Nørregaard

Fredensborg: 1.771 løbere forhåndstilmeldte sig sidste år Esrum Sø Rundt på alle fire distancer, men 2012-udgaven kan være godt på vej mod et endnu bedre deltagertal.

Mandag kunne arrangørerne fra Fredensborg Atletik Klub således notere, at tilmeldingen på nuværende tidspunkt ligger 24,5 procent foran sidste år, og det tegner derfor til at blive et stort felt, der søndag den 26. august skydes i gang fra Endrupskolen i Fredensborg.

– Hvordan det ender, afgøres lidt af vejret på dagen, for traditionelt kommer der mange tilmeldinger på løbsdagen, selvom der er penge at spare ved at tilmelding inden den 10. august, siger formand for Fredensborg Atletik Klub, Jan Pold.

Ruterne er går gennem noget af det smukkeste natur, man kan løbe i i Danmark. 26,6 kilometerruten går således fra Fredensborg Slotshave, over stigningen op ad Jonstrupbakken, rundt langs søen, igennem Grib Skov og ud ved Skovskolen. Derefter går den igennem Nødebo og via Hillerødvejen igennem Sørup og med en sej bakkeafslutning i Fredensborg Slotshave, inden målstregen passeres i udkanten af slotshaven.

Løbet tiltrækker generelt mange marathonløbere, som bruger Esrum Sø Rundt som et af de sidste vigtige træningspas til efterårets maratonløb i Berlin, Odense og New York City Marathon. Esrum Sø Rundts lange distance på 26,6 kilometer er for mange blevet en af de klassikere som mange langdistance løbere gerne vil vinde, forklarer Jan Pold.

– Derfor forventer vi at se flere af Danmarks bedste løbere til start, og vi har i år desuden lavet en helt særlig jubilæumsmedalje. Den markerer løbets 40 års-jubilæum, men også hendes majestæt Dronning Magrethes 40 års regentsjubilæum, siger han.

5- og 10-kilometerruterne samt Novo Nordisk Børneløbet på 1,6 kilometer foregår alle i Fredensborg Slotshave, og på løbsdagen får alle deltagere den særlige jubilæumsmedalje og energibar som præmiering for anstrengelserne.