Kokkedals unge mødte Morten Messerschmidt

Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

En gruppe unge fra Kokkedal Ungdomsklub har været i Bruxelles for at møde parlamentsmedlem Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti.

De indledte mødet med at stille tre spørgsmål.

– Kan du lide indvandrere?, lød det første spørgsmål.

– Er det rigtigt, at du er dømt for overtrædelse af racismeparagraffen?, lød det andet spørgsmål.

Tredje spørgsmål:

– Hvor længe kommer det til at stå på din straffeattest?

Der var tale om et studietur i et forløb, hvor der er sat fokus på demokratiet. Først med et besøg i Folketinget, dernæst i Europaparlamentet, hvor Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti havde været så venlig at invitere og dermed sikre et tilskud.

Nordea Fonden har givet støtte på 25.000 kroner, og samlet set var turen til at betale for de 12 unge mennesker i alderen 13-17 år.

– Jeg synes, at det gik godt, og hovedparten af de unge klarede debatterne rigtig fint. Det endte, synes jeg, på en ordentlig måde, fortæller Khaled Mustapha, leder af Kokkedal Ungdomsklub.

Han lægger ikke skjul på, at fronterne havde været skåret skarpt i de møder, hvor spørgsmål og svar endte i debat. Forløbet har fået støtte af Europabevægelsen og har flere mål – herunder at give de unge en stemme i debatten og øge deres opmærksomhed på de muligheder, som demokratiet giver alle.

Læs mere om de unges tur til Bruxelles i Frederiksborg Amts Avis fredag den 10. april.