Hun blev slået på målstregen: – Jeg er ikke ked af det

Godt nok blev udfaldet stort, da Egedalkredsen som den sidste kreds kom med de personlige stemmer. Men indtil da var der stor spænding i lejren hos den lokale byrådspolitiker og folketingskandidat, Louise Mehnke (S)

Hun blev slået på målstregen: - Jeg er ikke ked af det

Det politiske fokus forbliver på lokalpolitik i Fredensborg kommune. I hvert fald for nu. Foto: Niels Mathiesen

Alle opstillingskredse i Nordsjællands Storkreds var talt op på nær Egedalkredsen. Socialdemokratiet havde fire mandater i Nordsjællands Storkreds, der skulle fordeles. Det stod hurtigt klart, at Fie Hækkerup fik et godt valg, Rasmus Stoklund ville også komme ind og Henrik Møller så også godt kørende ud.

Socialdemokratiets fjerde og sidste mandat fra storkredsen kæmpede byrådspolitiker Fredensborg kommune Louise Mehnke og byrådsmedlem i Furesø kommune Matilde Powers om – lignede det. Fredensborgkredsen, som var Louise Mehnkes kreds, havde givet Louise Mehnke 1.241 stemmer, og inden stemmerne fra Egedalkredsen tikkede ind onsdag omkring klokken 17, havde Louise Mehnke opbygget et fint forspring på cirka 1.000 personlige stemmer til sin partikollega og på det tidspunkt tætteste konkurrent for en plads i Folketinget, Matilde Powers.

Egedalkredsen indeholder Furesø kommune, og det var altså Powers hjemmebane, hvorfra hun skulle trække en stor del af sine personlige stemmer. Det gjorde hun også. En stor opbakning ”hjemmefra” med 3.044 personlige stemmer til Matilde Powers. Louise Mehnke fik 246 stemmer i Egedalkredsen, som var den eneste tilbageværende opstillingskreds i Nordsjælland storkreds. Så hurtigt går det i politik, og Louise Mehnke blev overhalet med høj fart på målstregen og på Matilde Powers hjemmebane, i hvad der blev en lille valggyser dagen derpå.

– Det var lige ved og næsten indtil de sidste tal, men det er et flot resultat, som jeg slet ikke havde turde håbe på, at vi ville opnå. Jeg er ikke ked af det. Jeg er først og fremmest glad for at have bidraget til partiets fremgang i Nordsjælland, siger Louise Mehnke.

– Fredensborgkredsen er en lilleput i kredsforstand, hvor der ikke er nær så mange stemmeberettigede. Det kan gøre det svært, at få den til at løfte ens personlige valg, som opstillingskredse kan, siger Louise Mehnke. F

redensborgkredsen er sammen med Helsingørkredsen de mindste kredse i Nordsjællands storkreds med cirka 46.000 stemmeberettigede. Egedalkredsen har 60.000 stemmeberettigede.

Kæmpe slutspurt

Faktisk overhalede Matilde Powers ved Egedalkredsens tal også Henrik Møller med sølle tre stemmer, da Egedalkredsens stemmer var gjort op, og hun blev treer på Socialdemokratiets liste i Nordsjællands storkreds. Socialdemokratiet gik frem i alle opstillingskredse og blev det største parti i Nordsjællands storkreds,

Louise Mehnke er godt tilfreds med hendes første folketingsvalg, og hun har da også opnået et flot antal af personlige stemmer også udenfor Fredensborgkredsen, hvor hun har hjemmebanefordel.

– Jeg ville være et skarn, hvis ikke jeg er tilfreds med resultatet. Det er jo vildt, at der er så mange, som jeg ikke aner hvem er, der har stemt på mig. Det tolker jeg som, at jeg er lykkedes med at nå ud med mine budskaber, siger Louise Mehnke.

Fortsættelse følger

Selvom det ikke rakte til en plads i Folketinget har Louise Mehnke dog stadig sin plads i byrådssalen i Fredensborg Rådhus, hvor hun kan fortsætte sit politiske arbejde. Hun har med egne ord ikke tænkt sig at droppe ideen om at være folketingskandidat, men for nu kan du tage en masse erfaringer med sig til sit lokalpolitiske virke.

– Det her forløb og den her valgkamp har givet mig virkelig meget. Jeg har lært mange ting, jeg har fået en masse erfaring, jeg kan bruge i byrådsarbejdet. Det er alt fra debatter til strategier. Jeg kan tage meget med fra det her, siger Louise Mehnke.

Louise Mehnke vil dog med alt sandsynlighed blive første suppleant for socialdemokratiets nyvalgte folketingsmedlemmer fra Nordsjællands storkreds.

Det politiske fokus forbliver på lokalpolitik i Fredensborg kommune. I hvert fald for nu. Foto: Niels Mathiesen