Grov vold: 17-årig afsløret af videooptagelser

Foto: THOMAS OLSEN, Camilla Tiefensee Schrøder
FOTO:THOMAS OLSEN 261009
  7ELEVEN BUTIK PÅ NIVÅ STATION
FOTO:THOMAS OLSEN 261009 7ELEVEN BUTIK PÅ NIVÅ STATION ©THOMAS OLSEN

Ung mand sigtet for grov vold og røveri blev anholdt fredag morgen, men nægtede sig skyldig ved grundlovsforhøret. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et særligt groft overfald, hvor en mand blev slået, sparket og berøvet sine penge og cigaretter, fandt sted på Nivå Station den 29. november.

Nordsjællands Politi anholdt den 17-årige gerningsmand fredag morgen klokken 7.30 efter at have identificeret ham på optagelserne fra Nivå Stations videoovervågning. Det oplyser Michala Christgau, som var anklager ved grundlovsforhøret samme dag klokken 10.15 i byretten i Helsingør.

Den 17-årige er sigtet for at have begået både grov vold og røveri sammen med en ind til videre ukendt medgerningsmand, fremgik det af anklageskriftet, hvor der også blev beskrevet, at den forurettede efter hændelsen i november måtte indlægges på hospitalet med både brækket ribben, hjernerystelse og tandskader.

Den unge mand, som var iført sort dynejakke og blev rost af dommeren for at have husket at tage sin kasket af på eget initiativ inde i retslokalet, bekendtgjorde via sin forsvarer Ulla Degnegaard, at han nægtede sig skyldig og ikke ønskede at svare på spørgsmål.

Dørene blev lukket ved grundlovsforhøret af hensyn til efterforskningen, fordi den endnu ukendte medgerningsmand ved overfaldet stadig er på fri fod.

Den 17-årige sidder nu varetægtsfængslet i surrogat de næste 14 dage, oplyser anklageren efter det lukkede grundlovsforhør.