Fredensborg-film er i top ti over bedste kortfilm

Novellefilmen Grønne Fingre er produceret af en lokal forening og filmet i Fredensborg. Nu er den fløjet ind på Ekko Shortlist.

Hovedpersonen Mikkel (Spillet af Anders Glud Jensen) må gøre noget drastisk for at redde sin gartneri-forretning, efter en ny planteskole stjæler hans kunder og datter. Foto: Sammen Film

KULTUR: De sidste tre uger har man kunne finde novellefilmen “Grønne Fingre” på Ekko Shortlist. Det er filmmagasinet Ekko’s ugentlige top ti over landets bedste kortfilm. “Grønne Fingre” er både produceret, filmet og støttet her i kommunen.

Filmen handler om 47-årige Mikkel, hvis forretning, gartneriet Grønne Fingre, lider efter, at en ny planteskole har vovet at åbne lige overfor.

Mikkel må gøre noget drastisk, for at vinde både sine kunder og sin datter tilbage, efter at hun er begyndt at arbejde hos konkurrenten.

Filmen er skrevet af Frederik Marcus og instrueret af Frederik Hagedorn-Poulsen. Produktionsselskabet bag er Sammen Film, der er baseret i Fredensborg. Filmen er sågar optaget i Fredensborg, og kommunen har bidraget økonomisk til projektet.

Medvirkende Sune Severin Ratleff (tv) og Anders Glud Jensen (th). Foto: Sammen Film

– For Sammen Film betyder det enormt meget, at de film vi fortæller også kan mærkes af seerne. Sammen Films mål er at fortælle historier fra alle dele af landet og det er Grønne Fingre et godt bevis på. Vi elsker at sætte fokus på de lokale og flotte steder, som hver kommune har og som man desværre ikke kommer nok forbi. Den kommunale støtte er afgørende for at vi som produktionsforening kan lave fiktion, så derfor skal der lyde en enorm tak til Fredensborg Kommune, lyder det fra foreningen.

Sammen Film ansøgte i 2022 Fredensborg Kommunen om tilskud til indkøb af filmudstyr.

  • Det endte med, at Kulturudvalget, på baggrund af ansøgningen, etablerede en grejbank med film- og lydudstyr som nu kan lånes af foreninger og andre institutioner, der vil lave film eller lydprojekter.

Kilde: Fredensborg Kommune

Med en placering på Ekko Shortlist, er der chance for at vinde en pris ved det årlige Ekko Shortlist Awards.

De tyve film, der har haft de bedste placeringer på den ugentlige top ti, bliver nomineret til to af showets priser.

Mandag den 20. marts ligger “Grønne Fingre” nummer otte på listen. Sammen Film står også bag denne uges etter, filmen “Edge”.

Filmen kan ses på ekkofilm.dk