Etniske foreninger skaber integration og tryghed

Foto: Lars Skov
14052013 Kokkedal, Fredensborg, Suzan Daoud har modtaget integrationsprisen.
  Foto: Lars Skov
14052013 Kokkedal, Fredensborg, Suzan Daoud har modtaget integrationsprisen. Foto: Lars Skov Lars_Skov

Suzan Daoud, Formand for Fredensborg Multikulturel Kvindeforening

Debat

Etniske foreninger er med til at skabe en endnu bedre integration i det lokale samfund. Vi skal være glade for, at vi har kreative ildsjæle i vores kommune, som utrætteligt yder en kæmpe indsats til glæde og gavn for mange uanset nationalitet og religion.

Vi er rigtigt mange nationaliteter i Fredensborg Kommune, og mange er født og opvokset i Danmark. Desværre tales der stadig alt for meget »dem og os«, på trods af, at størstedelen er ligeværdige danske borgere i samme kommune.

Frivilligt arbejde baner vejen for at skabe personlige relationer, udvide netværk, styrke færdigheder og kompetencer, der kan bruges i sammenhænge med uddannelse og arbejde. Deltagelse i frivilligt arbejde er et godt udgangspunkt for et fuldt medlemskab af samfundet, for et aktivt medborgerskab og for at have indflydelse på beslutninger, der vedrører ens hverdag og liv, uanset nationalitet og religion.

Frivillige foreninger er med til at bekæmpe kriminalitet, holde de unge væk fra gaderne og skabe ro og tryghed i lokalområdet. Tryghed, en meget vigtig mærkesag hos alle partier. Byråd, hold fast i god støtte og anerkendelse til frivilligt foreningsarbejde.