Et kommunalt idrætsboom

Idræt: Flere og flere tilslutter sig de aktive fællesskaber. I 2022 var der stor medlemsfremgang i flere af kommunens idrætsforeninger.

Et kommunalt idrætsboom

Thomas Mohr Tranæs, der ejer Barbell Treatment, fortæller, at når man starter i fitness, skal man huske, at ”Less is more”. Foto: Allan Nørregaard.

Foto: Allan Nørregaard

Målt på medlemmer går det fremad for de idrætsforeningerne i Fredensborg kommune. I en pressemeddelelse fra Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) skriver de, at idrætsforeninger i DGI og DIF (Danmarks Idrætsforbund) i Fredensborg kommune er gået frem med 1.204 medlemmer i 2022.

Efter godt to år med store forhindringer i idræts- og foreningslivet er det vendt stærkt tilbage. Covid 19 fik lagt en dæmper på aktiviteterne, men nu bliver der taget revanche i hele landet. På landsplan har der aldrig været flere medlemmer i idrætsforeningerne, end der er nu. I hele landet havde idrætsforeningerne en samlet fremgang på 110.878 medlemmer i 2022. Dermed kom man op på 2.339.654 medlemmer landet over – det højeste antal nogensinde.

I Fredensborg kommune findes der 80 idrætsforeninger, der er medlem af DGI og/eller DIF. Med den store tilgang af medlemmer i 2022 er man nu oppe på i alt 18.270 unikke medlemmer i alt.

Per Frost Henriksen (S), der er byrådspolitiker i Fredensborg kommune, og formand i DGI Nordsjælland glæder sig over, at flere og flere bliver en del af et fællesskab om idræt.

– Når mennesker samles om en fælles interesse, sker der noget magisk. Medlemstallene i år er en påmindelse om, hvor vigtigt det er at have muligheden for at være en del af et fællesskab, hvor man kan dyrke sin passion og skabe livslange relationer. Fællesskabet har aldrig været vigtigere, og vi kan takke de dedikerede frivillige ledere og trænere, som gør det muligt for os alle at nyde fordelene ved at være en del af sådanne fællesskaber, siger Per Frost Henriksen i en pressemeddelelse fra DGI.

Kommunal opbakning

DGI og DIF har sammen en vision om at skabe verdens mest idrætsaktive nation, hvor flest mulige borgere motionere. Her har de blandt andet startet ’Bevæg dig for livet’ kampagnen, hvor de skaber tilbud, der er tilgængelige for alle borgere. ’Fodboldfitness’, ’Five-a-side Håndbold’ og ’Voksenfjer’. Dem forsøger de at etablere i alle landets kommuner.

I kommunens Fritids- og Idrætsudvalg er det normalt Soma Mayel (R), der er formand. Hun er på barsel. Derfor er det også fra Radikale Venstre Marianne Bredgaard Karlsson, der er stedfortræder og dermed fungerende formand for Fritids- og Idrætsudvalget.

De flotte tal skyldes især en stor indsats fra kommunens frivillige og det store udbud af aktiviteter, de står bag.

– Jeg synes, at det er fantastisk. Det handler jo om, at folk søger fællesskaber. Vi har så meget om dårlig trivsel. Og jeg tror at fællesskaber som dette har så meget at skulle have sagt. Vi har også et fantastisk udbud vil jeg sige. Det er svært ikke at finde noget man interesser sig for. Det er takket være det frivillige, siger Marianne Bredgaard. Karlsson.

– Der er selvfølgelig run på faciliteterne, det skal vi have et større fokus på i forhold til vedligehold med mere, men det synes jeg også vi har fået.

I 2022 viser tallene, at den store fremgang blandt andet skyldes en stor tilslutning til idrætterne fitness og svømning, der har ført an de senere år.

Thomas Mohr Tranæs, der ejer Barbell Treatment, fortæller, at når man starter i fitness, skal man huske, at ”Less is more”. Foto: Allan Nørregaard. Foto: Allan Nørregaard