Debat: Skal vi smide fjernvarmebrevet ud?

Norfors varmeplan holder ikke! Det kan vi læse os frem til i Frederiksborg Amts Avis d. 17. marts. Hvorfor skulle Byrådet læse i Amtsavisen, at der var en ”Bombe under fjernvarmeplan: Norfors kan ikke levere”?

Byrådet er over en uge efter Amtsavisens artikel fortsat ikke blevet orienteret.

Fredensborg kommune er jo også en del af Norfors, og hvordan påvirker fejlberegningerne os? Kommunen har udsendt breve til alle husstande med angivelse af hvilket årstal, at et fjernvarmeprojekt kunne opstartes, hvis man var heldig at være på kortet.

Venstre har stillet en række spørgsmål til kommunens repræsentant i Norfors bestyrelse, borgmester Thomas Lykke Pedersen. Der er tavshed fra bestyrelsen i Norfors med borgmester i Hørsholm Morten Slotved i spidsen som formand. Hvornår tager bestyrelsen ansvar for en realistisk varmeplan?

Hvornår får Byrådet og borgerne en ordentlig orientering om konsekvenserne? Hvad er bestyrelsens strategi for Norfors med hensyn til at skaffe tilstrækkelig varmeproduktion til udbygningsplanerne? Er der økonomiske konsekvenser for Norfors og borgerne af fejlberegningerne? Det kræver vi svar på.

Venstre mener, at Norfors bestyrelse bør ændres, så der suppleres med professionelle bestyrelsesmedlemmer, der kan tage ansvar for en holdbar strategi med en formand, der kan styre et stort forbrændingsanlæg og fjernvarmeselskab. Den nuværende bestyrelse har ikke styret Norfors til en realistisk strategi og varmeplan, og det har store konsekvenser for borgerne i alle ejerkommunerne, der venter på at skifte deres olie- eller gasfyr til fjernvarme.