Vuptii klubmester femte gang

Skipperen hedder Carsten Scheel, skibet er den 35 fod lange racerbåd »Vuptii«, som har et fast stampersonel på fem mand og en række »bag sailors«, altså taskesejlere uden egen båd, der har en fantastisk teamoplevelse på havet tre-fire-fem timer under onsdagenes kapsejladser i Faxe Ladeplads Sejlklub,

Sæsonen er netop afsluttet, og det blev igen med et klubmesterskab til Vupti og dens besætning – for femte gang i træk faktisk – men med den mindst mulige margin på bare ét point til Galadriel med skipper Gert Boyesen på andenpladsen.

– Vi vandt med 31 point og Galadriel scorede 32 point i sæsonens 16 sejladser med 13 både. Det var spændende til det sidste, for vi var bagude før den sidste sejlads, siger Carsten Scheel og fortæller om pointsystemet, hvor man tæller nedad.

– Vi har et handicapsystem, som gør, at min båd, der er klubbens hurtigste, kan kæmpe imod mindre og langsommere både, selvom vi er i mål 10 minutter før alle andre, siger han.

Carsten Scheel er også ungdomstræner for syv jollesejlere.

– Det er fantastisk, at opleve hvor god føling 12-årige Freja har med at styre og trimme et større skib. Og lille Frederik på 8 år, er så glad for at sejle, at han slet vil ind, selv om han er blevet iskold. Det er i det hele taget fantastisk, at vi i en lille bitte klub i Vandkantsdanmark har 30 procent aktive sejlere. Det er mange flere end i Præstø og andre nabohavne, siger han.