Stof til eftertanke!

Foto: Erik Molnit
Man burde have indført, at der skulle være plads til at handle med små lokale leverandører uden for indkøbssamarbejdet mellem Faxe, Næstved og Vordingborg kommuner, mener Erik Molnit. Foto: Morten Chas Overgaard
Man burde have indført, at der skulle være plads til at handle med små lokale leverandører uden for indkøbssamarbejdet mellem Faxe, Næstved og Vordingborg kommuner, mener Erik Molnit. Foto: Morten Chas Overgaard

Ved café-debatten i Rønnede blev der talt om, at skolerne ikke kan købe frisk frugt i det lokale supermarked, eller at daginstitutionerne ikke kan købe legetøj hos Tulle eller andre lokale forretninger.

Dette mener jeg, at kommunen selv er skyld i.

Faxe Kommune har lavet et frivilligt indkøbssamarbejde med Vordingborg og Næstved Kommuner (Faxe Kommunes gamle indkøbsmedarbejdere er ikke flyttet med til Næstved) allerede der har kommunen mistet indflydelse på indkøbene. Selvfølgelig er dette planlagt for at spare penge. Bagsiden af dette samarbejde er bare, at på grund af indkøbenes størrelse er man tvunget til at få tilbud fra hele landet og EU, så der ikke bliver plads til lokale leverandører. De lokale giver både arbejdspladser i kommunerne og dermed også skatteindtægter.

Man burde have indført, at der skulle være plads til at handle med små lokale leverandører uden for aftalen.

Faxe Kommune har gennem flere år ligget i den høje ende angående sygefravær.

Det chokerer mig dog, at ifølge en undersøgelse fra Berlingske Tidende ligger kommunen på plads nr. 94 ud af 98 kommuner.

Jeg har et par eksempler, hvor man måske kunne gøre det bedre for personalet at gå glade og friske på arbejde.

Regeringen har givet flere millioner til varme hænder på plejehjemmene.

Disse penge har Faxe kommune givet til flere aktiviteter for borgerne. Jeg kan ikke se, at man har ansat flere personer til den direkte pleje. Derfor må personalet stadig løbe stærkere for at nå det hele.

Ifølge skolestrukturen har næsten alle klasserne i dag 28 elever. Det må være hårdt og stressende at være lærer i dag. Derfor bør elevantallet hurtigt nedsættes. (Borgerlisten ønsker 24 i klasserne) Det kan da heller ikke være spændende for medarbejderne, at man har ansat teamledere i stedet for direkte ledere på både skoler og plejehjem. Det må da være bedst, at man har en chef, der hvor man arbejder, så man kan få svar og dialog med det samme.

Jeg har altid haft den indstilling, at man skal være glad, når man går på arbejde, og også når man går hjem.