Rygende travlt på Feddet

Turisterne flokkes til campingpladsen på Feddet. Direktør Kasper Kristensen melder om stort set udsolgt de næste uger.

Foto: Nadia Pedersen

Højsæsonen er i fuld gang på campingpladsen på Feddet.

– Telefonerne har kimet os ned siden første juni, og gæsterne har været her siden midten af juni, hvor vejret har været godt. Vi har virkelig travlt i øjeblikket, men det jo dejligt, så kan vi indhente noget af det tabte, fortæller Kasper Kristensen, da avisen ringer til ham for at høre hvordan højsæsonen på campingpladsen er kommet fra start efter et sløjt forår.

– Vi har generelt haft flere gæster i uge 27 og 28 end vi plejer. Uge 29 og 30 er der altid travlt, men i år regner vi også med at vi får travlt i uge 31 og 32. Alt andet lige får vi en bedre højsæson end vi plejer, siger han.

På nuværende tidspunkt er de fleste pladser på campingpladsen også bookede.

– Vi vil nødigt sende folk væk og skuffe dem, men vi ligger på vores maksimale kapacitet i øjeblikket. Vi plejer dog at finde en løsning, hvis der udsolgt. Som regel kan vi altid finde et pladser rundt omkring, uddyber han.

Næsten som normalt

Campingpladsen har 750 pladser til telte og campingvogne og sammenlagt plads til 2500 personer.

– Når man går en tur hernede, så fornemmer man ikke, at der mange mennesker, fordi det er så stort et område, fortæller Kasper Kristensen.

Feddet Strand Resort har haft travlt siden midten af juni, hvor sommervejret startede. Foto: Morten Chas Overgaard

Hverdagen på campingpladsen er da også næsten som den plejer.

– Børnene kan stadig køre el-motorcross, komme på børnediskotek, spille fodboldturneringer, kæle med kaninerne i kæle zoo og hoppe i poolen. Men vi har selvfølgelig taget nogen forholdsregler og børnediskoteket er for eksempel delt op, så børnene er i hold. Vi har selvfølgelig sat sprit op overalt. Også beder vi om, at folk følger sundhedsstyrelsens anbefalinger, forklarer han.

Ikke kun optimisme

I turismeforeningen Destination Sydkyst Danmark kan direktør Martin HH Bender også godt nikke genkendende til, at der er mange danske turister.

– Der er ingen tvivl om at der er travlt. Tager vi alle feriehusene, så er der udsolgt langt ind i august og henover sensommeren, forklarer han.

Selvom der dog ikke er lutter glæde over hele linjen.

– De store hoteller og dem, der lever af at lave konferencer og arrangere fester, de lider fortsat. Deres aktører er mere erhvervsturisme, og de bakser altså stadig med at komme i gang igen, forklarer Martin HH Bender.

Hvordan året samlet set går campingpladsen på Feddet, er dog også stadig uvist.

– Vi må se når året er omme. Coronaåret er et mærkeligt år, så vi ved først hvordan året er gået den 31. december, når året er slut, forklarer den travle direktør Kasper Kristensen.