Røver: Jeg blæser knoppen af dig

Foto: Allan Grasberger
Sådan så røverne ud, da de begik røveri mod SuperBest i Faxe Ladeplads og et kvarter efter i Superbrugsen i Karise.
Sådan så røverne ud, da de begik røveri mod SuperBest i Faxe Ladeplads og et kvarter efter i Superbrugsen i Karise.

To hætteklædte mænd trængte fredag lidt over klokken 13.30 ind i SuperBest på Postvej i Faxe Ladeplads.

De truede personalet ved kassen med et oversavet jagtgevær til at udlevere kassebeholdningen, inden de flygtede over P-pladsen, forbi børnehaven Søstjerne og mod Teglvænget, hvor de formentlig havde en motorcykel stående.

Blot et kvarter senere fik SuperBrugsen i Karise besøg af de to samme røvere.

Vagtchef hos Sydsjælland og Lolland Falsters Politi, Søren Østervig, siger, at der ikke er tvivl om, at der er tale om de samme røvere.

I Karise var det Igen med trusler og oversavet jagtgevær, inden de forsvandt på en motorcykel.

Købmand tog affære

Købmand Villy Jensen, SuperBest i Faxe Ladeplads, så de to komme ind i SuperBest på kontorets overvågningskamera og han løb straks ind i butikken og hen mod kassen.

Her blev han stoppet af den ene røver der sagde:

– Jeg blæser knoppen af dig.

Det afholdt dog ikke Villy Jensen fra at skubbe sig ind mod manden, hvorefter begge røverne, stille og roligt gik ud af butikken, før de satte i løb mod Teglvænget. Ifølge politiet endte de med at løbe i hver sin retning efter røveriet.

Hverken i Faxe Ladeplads eller i Karise kom nogen personer noget fysisk til, men meget hurtigt kom tilkaldt psykologhjælp i gang og en vagtmand var på plads da SuperBest genåbnede butikken.

Signalement

– Det er jo altid værst for personalet, som udsættes for det voldsomme chok, så det er det vi arbejder med lige nu, siger Villy Jensen, Faxe Ladeplads.

De to røvere talte et fremmed sprog med hinanden. Det kan dog være, at det har været for at forvirre, udtaler Søren Østervig.

Røver A:

Den ene røver var mand, 185 cm høj, almindelig af bygning. Han havde en sort North Face-trøje på, forvaskede jeans og mørk elefanthue, hvor kun øjnene var synlige. Det var ham der truede med det oversavede jagtgevær.

Røver B:

Den anden røver var højere, mand ca. 195 cm høj og almindelig af bygning. Han havde en mørk hættetrøje med et hvidt tryk på bryst og hætte, og måske på venstre ærme. Han var iført mørke bukser og hvide Nike Shox-sko.

Hvis nogen har set røverne løbe mod Teglvænget, eller ved flugten fra Faxe Ladeplads eller Karise vil Sydsjælland og Lolland-Falsters politi gerne kontaktes på tlf. 55311448.