Ny politistruktur skaber stadig følelsesladet debat

Foto: Thomas Olsen
Foto Thomas Olsen 050713
  DSB KIOSKEN P HASLEV STATION LUKKER
Foto Thomas Olsen 050713 DSB KIOSKEN P HASLEV STATION LUKKER Thomas Olsen Sj¾llandske medier

Faxe Kommune: Følelserne sad øjensynligt uden på tøjet hos mange af politikerne i byrådssalen, da borgmesteren torsdag aften orienterede om politiledelsens seneste udspil til fremtidens politidækning i kommunen.

Borgerlisten, med Martin Hillerup og René Tuekær i spidsen, mener stadig, at der med kun én samlet nærpolitistation i Haslev vil ske forringelser af politidækningen i den østlige del af kommunen, men flertallet i de øvrige partier synes nu at have affundet sig med, at det i sidste ende er politiledelsen, der tager beslutningen.

– Det er en god idé med et centralt nærpoliti i kommunen, men jeg forstår simpelthen ikke, at borgmesteren siger, at borgerne øst for motorvejen ikke vil opleve en dårligere service. I Faxe kommer der så et politikontor, men det er jo et afhøringskontor, som har lukket for borgeren i åbningstiden – man skal lave aftaler, for at komme her, sagde Martin Hillerup.

Debatten gik lystigt herefter, hvor ordet skiftede mellem partierne hele vejen rundt i salen.

Borgmesteren kunne desuden fortælle, at politiet har valgt at etablere et politikontor i kommunens administrationsbygninger på Rådhusvej i Faxe, og at det er tanken, at kontoret skal bruges til blandt andet afhøringer, og så vil det blive muligt for borgere, der bor langt væk fra Haslev, at aftale møde med en betjent her.

– Det er jo i virkeligheden ikke afgørende, om der er to, fem eller ti betjente, så længe de er ude, hvor tingene sker. Jeg mener, at en nærpolitistation i Haslev vil være et voldsomt løft for politidækningen i hele kommunen og ikke en forringelse af dækningen i dele af kommunen, sagde Knud Erik Hansen, der i øvrigt mente, at man skulle passe alvorligt på at sige, at alt der kommer til at ske er forfærdeligt og i det hele taget lade være med at tale sagen ned, når man ikke vidste, hvordan den nye situation vil udspille sig i fremtiden.

Læs mere om politiledelsens udspil og den politiske debat om emnet i DAGBLADET og Sjællandske.