Mange fine loppeting til salg hos Emmaus

Køen var lang, og de professionelle opkøbere stod på spring, da dørene blev åbnet lørdag klokken 10 hos Emmaus Galleri og Kursuscenter, hvor flere hundrede mennesker på en gang løb og gik ind den store sal for at se på sjove nipsgenstande, som Fregatten Jylland i flaskeskibsudgave, bøger, film, kander, glas og broderier, men altså også dyre lamper, kongeligt porcelæn og designermøbler, der kunne erhverves for en pris, som naturligvis var til forhandling.

– Der har aldrig før været så mange gæster som I år, hvor folk stod i to lag ved boderne, som vi nu har fyldt op flere gange, fortæller kvinden bag Emmaus, Grethe Olsen.

– Vi er dybt berørt over, hvor mange værdifulde ting vennekredsen omkring Emmaus har doneret, også ting helt fra København og det øvrige Sjælland. Det, der ikke bliver solgt i dag, fordeles bagefter mellem Kirkens Korshær og Røde Kors, og så kommer det overskydende antikke Bing & Grøndahl og kongelige porcelæn op i Antiquetten, hvor vi sælger klassisk dansk design og kunsthåndværk hele året, siger Grethe Olsen.