Korps af frivillige søges: Vil du være med til at fortælle Gisselfelds historie?

Paradehuset på Gisselfeld har taget initiativ til at samle frivillige til et nyt korps, som skal formidle Gisselfelds kultur- og naturhistorie. Kongstanken er, at de »kloge ugler« skal være gæsternes indgang til oplevelser på slottet og i parken.

– Alle os omkring Gisselfeld ønsker en hyggelig indgang til parken og slottet; en menneskelig indgang. Derfor er vi i Paradehuset i gang med at danne en forening af frivillige, entusiastiske personer, »Kloge Ugler«, som skal være med til at give vores gæster en rigtig god oplevelse, når de kommer her. Birthe og hendes mand Bent var de første ugler, der startede hernede sidste år. Birthe var blandt andet ude og skære græskar med gæsterne på Gisselfeld til halloween, og Bent læste eventyr i tårne. De bor i et af Gisselfelds huse og er meget interesserede i lokalmiljøet og lokalhistorien, og så er de ikke bange for at snakke med fremmede. De brænder virkelig for stedet her, og mange af vores gæster fik en rigtig god oplevelse med dem, siger Greg Kobett.

Han og hans partner, Stig Laursen, har forpagtet det næsten 150 år gamle Paradehus på Gisselfeld i 20 år, og der er vist ingen tvivl om, at de begge brænder for stedet.

– Selv om vi er en del, der brænder for stedet, så kunne godt bruge endnu flere ildsjæle herude, og det er også en af grundene til, at vi nu forsøger at mobilisere et team af frivillig, ugler, forklarer Greg Kobett.

Helene Danneskiold-Samsøe, overdirektør på Gisselfeld Kloster hilser det nye tiltag velkommen.

Hvis man er interesseret i at blive Gisselfeld-ugle, så afholdes der to informationsmøder i Paradehuset tirsdag 26. februar. Det første er klokken 15.00 og det andet er klokken 19.00, og der serveres kaffe og kage til begge. Man tilmelder sig infomødet ved at sende en mail til: uglerne@paradehuset.dk Oplys navn og hvilket møde, du gerne vil deltage i.