Komtessen tabte sagen mod Gisselfeld

Foto: Allan Grasberger
Erica Danneskiold-Samsøe, her med sin far Erik greve Danneskiold-Samsøe, tabte sin sag mod Gisselfeld ved Københavns Byret.
Erica Danneskiold-Samsøe, her med sin far Erik greve Danneskiold-Samsøe, tabte sin sag mod Gisselfeld ved Københavns Byret.

Det lykkedes ikke Erik greve Danneskiold-Samsøes datter, komtesse Erica, og hendes farbror Ulrik at overbevise byretten i København.

Dermed tabte i den sag, hvor de ellers havde krævet at få rettens ord for, at de begge var mere berettigede til overdirektørposten end Ericas kusine Helene Danneskiold Samsøe, som besidder posten som overdirektøri dag.

De havde også krævet rettens ord for, at Erica ikke havde givet afkald på posten som overdirektør.

Og sidst men ikke mindst ville de have rettens ord for, at den seneste ændring af fundatsen for Gisselfeld som blandt andet handler om, hvilken rolle overdirektøren og bestyrelsen for den erhvervsdrivende fond har hver især.

Det punkt i stævningen mod Gisselfeld, Helene Danneskiold-Samsøe og Civilstyrelsen blev afvist af retten.

Erica og hendes farbror skal betale 150.000 kroner i sagsomkostninger til Gisselfeld, 62.500 til Helene Danneskiold-Samsøe og 125.000 kroner til Civilstyrelsen.

Erica Danneskiold-Samsøe har ikke ønsket at kommentere dommen.

– Jeg vil gerne have lov til at læse dommen igennem og mulighed for at tale med Ulrik, inden jeg tager stilling til noget, siger Erica Danneskiold-Samsøe til DAGBLADET.