Hvem har besluttet at flytte Søndermarken?

Søren Schouw <newline/>Houmannsvej 11, Haslev

For et års tid siden skulle jeg grundet en salgsannonce finde en adresse i Søndermarken. Som gammel haslevit kørte jeg ad Bråbyvej ud til Søndermarken.

Men adressen fandtes ikke!? Til sidst ringede jeg så igen til indehaveren. Det viste sig, at Søndermarken nok så flot var flyttet ud i den ny bebyggede afdeling ved Troelstrup gårdens marker. Stor undren!!

Hvem pokker havde tilladt sig at spille Matador med byens stednavne? Der var da postadresse i Søndermarken!

Skulle det være en beslutning i byrådet er det vel i orden med nabohøringer m.m.? Er det derimod en tilraning af kompetence fra en forvirret kontorstol?

Af udenbys oprindelse er det jo direkte pinligt. Noget af det samme var ved at ske ved anlæggelse af skolestien bag kirken. Det forekommer mig ikke rimeligt, at man uden videre jonglerer med en gang givne stednavne! Så hvem har gjort det?

Faxe Kommune svarer:

Faxe Kommunes vejnavneansvarlige medarbejder Bente Jørgensen skriver til avisen, at hun ikke kender noget til, at Søndermarken skulle være flyttet.

»Det er ikke en sag, som kommunen kender noget til. Jeg har googlet, men har ikke fundet nogen salgsannonce, der refererer til Søndermarken. Mit gæt er, at en person i området ved Bråbyvej og Troelstrupvej har benyttet et gammelt navn for området i salgsannoncen«, skriver Bente Jørgensen og tilføjer, at et topografisk kort fra 1953-1976 og målebordsblade fra 1901-1971, angiver ejendomme med navnene Søndermarkshus, Sønderskovgård og Søndermarksgård.

»Dette område blev tidligere af lokale beboere kaldt for Søndermarken. Jeg forstår ikke, hvad Søren Schouw mener med bemærkningen om anlæggelse af skolestien bag kirken, og jeg ved ikke, hvem der jonglerer med stednavnene«, skriver hun.