Hvad er Ole Vives mål?

Af Per Martin Thaysen

Korsagervej 3, Haslev

I Dagbladet lørdag den 21. januar giver Venstres borgmesterkandidat, Ole Vive, udtryk for, at han ikke vil føre kontraktpolitik. Som om der er noget odiøst ved kontraktpolitik.

Han vil åbenbart hellere føre lala-politik, hvor han vil løse problemerne sag for sag, efter det forhåndenværende søms princip.

En rigtig borgmester sætter sig et mål for, hvad han vil opnå, hvornår og hvordan det skal finansieres. Han indgår en »kontrakt« med sig selv og partiet om den kommende udvikling. Herefter forhandles for at skaffe flertal for at nå målet. Det kan betyde visse justeringer undervejs, men hele tiden med det fastsatte mål for øje.

Det var det, Anders Fogh Rasmussen gjorde. Han satte et mål for, hvad han ville som statsminister og gik benhårdt efter det. Det var derfor han nåede så meget af det, han havde sat sig for, uanset om man kunne lide det eller ej.

Har Ole Vive mon andre mål som borgmesterkandidat end borgmesterkæden?

Uden mål for Faxe kommunes udvikling vil Venstres borgmesterkandidat komme til at danse efter de andre partiers pibe. Det vil være en katastrofe, ikke kun for Venstre, men for hele Faxe Kommune.