Huset får kulturprisen for et stort initiativ

Det er bare halvandet år siden, at Faxe Ladeplads Borger- og Erhvervsforening købte Huset i Hovedgaden 40 af Faxe Kommune for 140.000 kroner.

Prisen var rimelig, men til gengæld var der masser at gøre med at omdanne det tidligere bosted Bo- og Naboskab til det attraktive kulturhus, som Huset er i dag.

Initiativet og det enorme frivillige arbejde under istandsættelsen blev i går præmieret af Faxe Kommunes erhvervs- og kulturudvalg med kulturprisen 2014.

– Et halv hundrede frivillige har arbejdet med den ramponerede bygning, der nu huser 15 små og større interessegrupper, arbejdskollektiver og foreninger.

– I har kunstudstillinger, koncerter, foredrag, overnatning og udlejning af lokaler, sagde viceborgmester og udvalgsformand Dorte Nybjerg (V), da hun skule overrække prisen på 5.000 kroner.

Meget stor glæde

– Tusind tak til Faxe Kommune, fordi I påskønner det arbejde, vi laver i Huset. Og jeg kan roligt love jer, at pegene er allerede brugt på de fliser som vi er ved at lægge i kælderen, sagde borger- og erhvervsforeningens formand Bent Bertam.

Læs hele artiklen i dag i DAGBLADET og Sjællandske