Folkekirken holder gratis koncerter

Haslev Kirke danner rammerne for folkekirkens årlige gudstjenestekonference i den kommende uge og i den anledning afholdes to gratis koncerter.

Folkekirken holder gratis koncerter

Foto: Per Christensen

Foto: Per Christensen
To gratis koncerter i Haslev Kirke mandag og tirsdag aften. Foto: Per Christensen

– Det har været et naturligt valg, når folkekirken placerer sin årlige gudstjenestekonference i Haslev, siger Peter Arendt, der samme med sin hustru, Betty Arendt, efter eget udsagn har været folkekirkens vindue ud mod verden, musikalsk.

Begge er engageret musikalsk i Haslev Kirke.

– Haslev Kirke er gennem de seneste 10-20 år blevet et centrum for fornyelse. Kirken har i en årrække været såkaldt »liturgisk frisogn«. Det vil sige, at kirkens ansatte i tæt samarbejde med menighedsråd og kirkegængere har lov til at bevæge sig udenfor de autoriserede ritualer og tekster, fortæller Peter Arendt.

Gudstjenestekonferencen løber af stablen mandag og tirsdag i den kommende uge, og to af konferencens arrangementer er gratis og åbne for alle i Haslev Kirke.

Mandag 30. januar klokken 19.30 optræder den finske kirkemusiker Sirkku Rintamäki med et program, hun selv kalder for salmeleg, og tirsdag 31. januar klokken 19.30 optræder den norske kirkemusiker Ulf Nilsen med et program, hvor han både spiller Bach og improviserer, på orgel, klaver og violin.