Debat: Hvorfor er træerne blevet fældet

Svar om fældede træer vækker glæde
De store bøgestammer fylder godt i landskabet. Foto: Cecilie Hänsch

I Faxe Kommune har vi et underligt respektløst forhold til grøftekanter, skov og natur. Seneste eksempel var tæt ved at ødelægge mit forårshumør forleden trods solskin og anemoner på en dejlig forårsdag.

Jeg ville gå på den vidunderlige lille skovsti fra Sclerosehospitalet i Haslev til Nordskovvej.

Det har altid været den skønneste del af skoven, fordi den virkede mere vild og uberørt, ikke mindst på grund af de fantastiske egetræer, som måske er flere hundrede år gamle.

De har en ubetalelig herlighedsværdi, og jeg har ofte stået stille for at beundre den gamle bark på stammerne eller deres skønhed i deres fulde højde.

Men jeg kom jeg ikke ret langt, for stien var spærret af fældede knap så gamle bøgetræer så langt øjet rakte. Der var ikke andet at gøre end at vende om.

Jeg prøvede derefter at gå op ad stien fra Nordskovvej, men det samme gentog sig: stien var spærret af tætliggende store bøgetræer.

Jeg tænkte som det første, da jeg vågnede i morges, på de gamle egetræer. Jeg kan ikke vide, om de står der endnu, men jeg frygter det værste.

Det er bøgetræerne her, der er blevet fældet. Foto: Cecilie Hänsch

Vi betaler i dyre domme for at leje skov af Bregentved til gavn for borgerne, formodentlig. Men samtidig fælder vi træerne. Håber stadig, at de gamle træer står tilbage, når der en dag bliver ryddet op!!! Men jeg rygter det værste.

Sørgmodig hilsen fra en flittig skovgæst.