Dalby overkom problemer mod bundhold

Håndbold: Dalby G&IF havde store udfordringer med at knække bundholdet BK Ydun. Tirsdagens hjemmekamp i 3. division endte dog alligevel med en pligtsejr på 31-28.

Dalby overkom problemer mod bundhold

Mål- og kontramaskinen Frederik Paaske blev tirsdag aften igen topscorer med sine 9 scoringer.
Foto: Jørgen Jørgensen

Foto: Jørgen Chr. Jørgensen

Dalby G&IF’s 3. divisionsherrer var store favoritter før tirsdagens hjemmekamp mod BK Ydun.

Alligevel hang værterne efter i store dele af opgøret. Og 2. divisionsnedrykkerne måtte derfor slide gevaldigt for til slut at hive sejren hjem 31-28.

Målrig første halvleg

Opgøret lagde målrigt fra land, hvor ingen af de to mandskaber var interesserede i at trække tempoet ud af begivenhederne.

Efter bare 11 minutters spil var der derfor allerede sat 13 mål i nettet ved stillingen 7-6 til gæsterne, der kom godt fra start.

Trods Frederiksberg-mandskabets placering under nedrykningsstregen på rækkens andensidste plads, så var der i kampens indledning således masser af optimisme og kvalitet i gæsternes aktioner, mens Lasse Andersen i Dalby-målet ikke fik fat i noget.

Ydun var derfor fortsat i spidsen efter 17 minutters spil 10-8.

Herefter fik den stærke Dalby-defensiv dog bedre fat, som affødte flere kontrascoringer og en 15-12-føring.

Det fik dog ikke københavnerne til at panikke, som – til Dalby-træner Thomas Jørgensens store frustration – også akkurat nåede at bringe balance i regnskabet igen til 17-17 få sekunder før pausefløjt.

Jørgensens dessiner i omklædningsrummet ændrede ikke synderligt på kampbilledet, og ligesom i første halvleg var det Frederiksberg-holdet, der kom bedst ud af startblokken.

Sydsjællænderne kæmpede med at få angrebsspillet til at flyde og for mange brændte chancer på åbne muligheder betød, at hjemmeholdet var bagud 22-24 med 17 minutter igen.

Forsvaret afgjorde kampen

Da opgøret for alvor begyndte at spidse til, så kom den forventede niveauforskel dog endelig til syne.

Pludselig var det gæsterne, der traf de dårlige beslutninger i angrebet, mens også Dalby-forsvaret og Lasse Andersen i buret fandt et ekstra gear frem.

Og sejren kom derfor aldrig rigtig i fare, da det hele skulle afgøres i slutminutterne.

– Jeg synes, Ydun er et fint hold, der spiller en pæn gang håndbold. De dør lidt til sidst, og det havde vi snakket om inden, at hvis vi kunne trykke dem lidt på konditionen, så havde vi gode muligheder. Vi er dog også selv lidt ramte på ressourcer pt., så det endte med at blive en svær kamp. Vi fik dog løst det, og det sidste kvarter står vi rigtig godt i forsvaret, som er det, der lukker kampen, lød det efter opgøret fra Dalby-træner Thomas Jørgensen.

Sejren bringer Dalby op på 19 point på rækkens fjerdeplads.

Næste opgave venter først 20. februar, hvor topholdet Hvidovre kommer på besøg.

Kampen i tal

3. division

Dalby G&IF – BK Ydun: 31-28 (17-17)

Stillinger undervejs: 3-5, 8-9, 15-12, 17-19, 23-24, 27-25.

Dalby mål: Frederik Paaske 9, Søren Larsen 8, Magnus Førsterling og Tobias Jacobsen 5, Mike Jensen 2, Morten Egede og Simon Rasmussen 1.

Udvisninger: 3-4.

Mål- og kontramaskinen Frederik Paaske blev tirsdag aften igen topscorer med sine 9 scoringer. Foto: Jørgen Jørgensen