Barn smittet med mæslinger er fra Faxe

Mæslinger
Mæslinger

Christina Ledertoug, Lars Andersen, Cecilie Hänsch

Det barn, som Styrelsen for Patientsikkerhed torsdag har oplyst er konstateret smittet med mæslinger, er fra Faxe-området.

Det bekræfter formanden for lokalrådet i Karise Børnehus Anne Andreassen til sn.dk.

Karise Børnehus har både vuggestue og børnehave, hvor der er 25 vuggestuebørn og 75 børnehavebørn. Forældrene blev via brev på forældre-intra oplyst om smitten den 5. marts.

Sn.dk har forsøgt at få en kommentar fra Styrelsen for Patientsikkerhed om denne oplysning, men de vil hverken be- eller afkræfte, at det er i Faxe-området, men fastholder beskrivelsen Køge-området.

Først skrev styrelsen torsdag, at barnet var fra Slagelse, og senere blev det så rettet til »Køge-området«, hvilket man i København åbenbart mener omfatter Faxe Kommune.

– Sygdommen blev konstateret på Slagelse Sygehus, og derfor var det en fejl, at vi i første omgang skrev, at barnet var fra Slagelse, men vi fastholder, at det er fra »Køge-området«, fordi vi har en forpligtelse til at være så lidt specifikke som muligt, når vi sender den slags meddelelser ud, siger Styrelsen for Patientsikkerhed til DAGBLADET.

Barnet har opholdt sig i en vuggestue og dagpleje, hvor der kan være andre børn, der heller ikke er vaccineret.

Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor sikret, at forældre til børn i de pågældende institutioner er blevet informeret om smitterisiko og om muligheder for behandling.

– Både vuggestuen og den pågældende dagplejer har allerede informeret forældrene om, at der har været mæslingesmitte og videregivet vores information om, hvordan de skal forholde sig. Har man børn i institution, og har man ikke modtaget information om mæslinger, behøver man altså ikke være bekymret, siger Bente Møller, overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed.