Archaeopteryx melder afbud

Archaeopteryx melder afbud

Archaeopteryx kommer ikke til at blive udstillet på Kulturmuseum Øst i Faxe fra på fredag alligevel.

Der foregår en masse på Kulturmuseum Øst på Rådhusvej i Faxe i vinterferien, men desværre kan man ikke se Archaeopteryx, der er blevet kaldt verdens vigtigste fossil, fordi det fortæller, at nutidens fugle stammer direkte fra dinosaurerne.

Knuthenborg, der ejer fossilet af Archaeopteryx, ville meget gerne have udlånt det til museet i Faxe – men så opstod der pludselig problemer med forsikringen.

– Det blev helt håbløst. Forsikringen stillede pludselig en helt masse krav, som et lille museum som os, slet ikke kan leve op til, og så måtte vi desværre takke nej, selv om Knuthenborg jo gerne ville låne øglen til os, siger Ilse Sørensen, der er konstitueret museumsdirektør.

Men fortvivl ikke. I efterårsferien er der masser af modeller af øgler at se. Faktisk er modellerne så flotte, at det kun er eksperter, der kan se at de ikke er ægte, siger Ilse Sørensen.

Dinosaur i baghaven?

Kom til særudstilling om øglefugle og prøv sjove aktiviteter på Kulturmuseum Øst i uge 7 og 8.

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan nutidens fugle stammer fra dinosaurerne, skal du tage familien med på Kulturmuseum Øst.

I skolernes vinterferie kan man få historien om, hvordan nutidens fugle stammer fra dinosaurerne. Gæster kan se flotte afstøbninger af øglefugle og selv prøve kræfter med at lave afstøbninger af fossiler.

Hver dag fra klokken 11 til 15 står museets dygtige formidlere klar til at tage imod små og store gæster i museets hands-on-værksted. Her kan du prøve kræfter med at støbe dit eget fossil i gips – og få det med hjem bagefter. Du kan også komme på Mikrofossiljagt og gå på opdagelse i fossiler, som kun kan ses i mikroskop.

Man kan også opleve den spændende historie om besættelsestiden på Stevns og i Faxe museets særudstilling, »Krigen og Klimakrisen«. Her kan du blandt andet opleve propellen fra et tysk Junkers 88 bombefly og se helt unikke genstande med relation til den lokale frihedskamp.

Slut besøget af med en pause i museets hyggelige café, hvor der serveres gratis kaffe, te og saftevand.