Åbent hus i svæveflyveklubben

Luftbåret: 12. april kan nybegyndere sætte sig i passagersædet hos Øst-Sjællands Flyveklub og svæve lydløst henover landskabet.

Steen Elmgaard er en af de erfarne piloter i Øst-Sjællands Flyveklub, som man vil kunne møde på introduktionsdagen lørdag den 12. april i Kongsted.
Steen Elmgaard er en af de erfarne piloter i Øst-Sjællands Flyveklub, som man vil kunne møde på introduktionsdagen lørdag den 12. april i Kongsted.

Kongsted: 15 nye ansigter satte sig i passagersædet ved Øst-Sjællands Flyveklubs introduktionsdag i 2013.

Og lørdag den 12. april 2014 klokken 13 til 17 er der igen åbent hus for nye piloter, som har mulighed for at høre mere om svæveflyvning og uddannelsen til svæveflyvepilot.

– Vi oplever i øjeblikket stor interesse for svæveflyvning hos os. Derfor laver vi et åbent, hyggeligt og uformelt arrangement. Vores elegante motorsvævefly Dimona står klar til at tage de indledende ture med nye pilotaspiranter, fortæller klubbens formand Søren Sarup.

– Man kan møde både erfarne piloter, piloter under uddannelse og instruktører og du kan opleve et topmoderne svævefly, både med og uden motor.

– Vi giver kaffe, kage og en rundvisning på flyvepladsen. Og hvis vejret tillader det, bliver der også mulighed for en flyvetur efter arrangementet, siger formanden.

Vind fem ture

Øst-Sjællands Flyveklub trækker lod om to prøvemedlemskab iblandt gæsterne på introduktionsdagen.

De har en værdi af 1.000 kroner og giver vinderne mulighed for at prøve at være pilotaspiranter på fem flyveture med en erfaren instruktør i bagsædet.

Øst-Sjællands Flyveklub har en stor og moderne flypark. Med egne instruktører foregår hele uddannelsen til svæveflyvepilot på flyvepladsen ved Kongsted mellem Rønnede og Faxe.

– At flyve hos os koster cirka det samme som at spille golf, og uddannelsen foregår i fritiden. Svæveflyvning er verdens sikreste form for flyvning, siger Søren Sarup.

nrs