118 forseelser i færdselskontrol

Foto: FOTO: Christian Mikkelsen (Mik.)
Trafikkontrol på Kattegatvej i Holbæk FOTO: Mik.
Trafikkontrol på Kattegatvej i Holbæk FOTO: Mik.

Faxe: Politiet har være massivt til stede med færdselskontroller i Faxe i weekenden. 334 køretøjer er tjekket i løbet af fredag og lørdag, og der blev begået intet mindre end 118 forseelser.

I Faxe blev der fredag mellem klokken 12.30 og 17 standset og kontrolleret intet mindre end 300 køretøjer, og listen over lovovertrædelser var lang.

53 førere blev sigtet for at køre uden sele, 29 for at køre og snakke i håndholdt mobiltelefon, to for at have glemt kørekortet, 10 for manglende fastspændt styrthjelm, fem for ikke at have medbragt forsikringspolice. En blev sigtet for ikke at efterkomme anvisninger, en for manglende forsikring, tre for kørsel uden førerret, tre for at overlade køretøjet til fører uden førerret, en for spirituskørsel, en for at køre i påvirket tilstand, og to for »konstruktiv ændring af knallert« som en formentlig udbordet knallert hedder i politifagsprog.

Lørdag var politiet parrat til en omgang mere i faxe, og her blev 30 kørere standset mellem klokken 13 og 15. Fire blev sigtet for manglende brug af sikkerhedssele, en for manglende forsikring, en for manglende fastspændt styrthjelm, en for kørsel uden førerret, en for spirituskørsel og en for at køre i påvirket tilstand.

I Haslev var der kun én kontrol lørdag kl. 02.30, hvor fire køretøjer blev standset i Jernbanegade. Der kom dog ingen sager ud af tjekket.