Stryger falder med holdet

Foto: Kenn Thomsen, Anders Kamper
HØJs Andreas Stryger (th.) scorede to mål mod Ajax og ramte ikke sit topniveau. Foto: Kenn Thomsen
HØJs Andreas Stryger (th.) scorede to mål mod Ajax og ramte ikke sit topniveau. Foto: Kenn Thomsen Sjællandske Medier

En flyvende sæsonstart med sejre på stribe og topscorer i flere af kampene er afløst af nederlag og point sat til i tætte kampe – og ikke så mange scorede mål.

Sæsonen er vendt lidt på hovedet for HØJs Andreas Stryger, der lørdag eftermiddag var med til at tabte 26-30 hjemme i Ølstykke Hallen til Ajax. Og som med mange af holdkammeraterne var Stryger ikke flyvende – han måtte og skulle slide sig til det hele.

Det er op ad den berømte bakke:

– De perioder, hvor vi falder ud af kampen, falder vi virkelig ud. Men når vi spiller godt, så er vi med mod næsten alle hold, men når vi faldet ned i hullet, kan vi tabe til alle hold i rækken, siger Andreas Stryger.

– Jeg ved ikke, hvad der sker, men det er som om, at når en kendelse går imod os, så lader vi os gå på af den og af alt muligt andet end bare at spille håndbold.

Lader du dig også gå på?

– Nej, det synes jeg ikke, men jeg kan mærke frustrationen, og så tager vi det med ned i forsvaret, hvor vi dækker dårligt op, og så tager vi det med op i angrebet. Brænder vi så der, så tager vi det med ned i forsvaret igen. Det er en kedelig dominoeffekt, men i 1. halvleg i dag (mod Ajax, red.) var det jo godt og vi spillede med flow i begge ender af banen.

Ja, og i starten af sæsonen spillede I jo godt…

– Ja, men forskellen på dengang og nu er, at nu er vores dårlige perioder længere end i starten. Nu taber vi de perioder med måske 6-1 i stedet for 3-1. Når man gør det, så skal man jagte fem mål hele tiden, og det er for hårdt, og på et tidspunkt knækker man halsen på det. Vi har heller ikke den samme skarphed som tidligere, og det kommer måske af manglen på held og lidt tro på det. Vinder vi en, så vender det måske, men lige nu er vi lidt nede, siger HØJs spilstyrer.

Hvor er du selv i det her?

– Jeg på vej, men i dag var det tydeligt, at Ajax stod mere kompakt på mig fordi jeg lavede 10 mål mod dem derinde. Der er et større fokus på mig, og det skal vi da udnytte, så andre er frie og kan skyde. Det skal vi arbejde med – for kommer Jeppe (Hjort, red.) og Slundt (Morten, red.) i gang, så bliver der plads til mig, så det skal nok vende med en lidt succes. Hvis vi slår Køge og HEI, så er vi med igen, siger Stryger.

HØJ skal til Køge på lørdag.

– Skuden kan hurtigt vende, men vi kan også grave et dybere hul for os selv, hvis vi dummer os, så der er pres på.

– Vi skal tro på, at det vender, og det bliver vanvittigt spændende, og nu skal vi møde et Køge-hold, som tror de kan slå os, så det bliver svært. Det er et forfærdeligt hold at møde fordi de spiller anderledes end de andre hold, så det er en kamp ad gangen, og så må vi kæmpe os ud af det her, siger Andreas Stryger.

Strygers mål fra sæsonstart til nu:

Stoholm: 5

HC Odense: 4

Frederikshavn: 3

Ajax: 10

Køge: 11

HEI, Skæring 5

Randers HH: 8

Otterup: 4

Fredericia: 0

Odder: 9

Tønder: 2

Skive: 1

Team Sydhavsøerne: 2

Stoholm: 3

HC Odense: 3

Frederikshavn: 7

Ajax: 2