
OPDATERING: Artiklen er opdateret med den rigtige oplysning om, at 11 partier (og ikke som tidligere skrevet 8 partier) stiller op ved kommunalvalget i Egedal. Vi beklager fejlen.
Valg: Egedal Gymnasium blev tirsdag omdannet til en valgbasar, hvor 11 lokalpolitiske partier mødte gymnasiets 600 elever.
Egedal: 11 partier stiller op ved kommunalvalget i Egedal, og repræsentanter fra de 11 partier mødte tirsdag i hundredvis af gymnasieelever, der skal stemme for første gang.
Det skete på Egedal Gymnasium i Stenløse, hvor gymnasiet var lavet om til en valgbasar med boder, hvor partierne bød sig til. Med plakater, brochurer og engagerede politikere.
I halvanden time fik de cirka 600 gymnasieelever mulighed for at gå fra bod til bod og stille spørgsmål og lære de lokale politikeres holdninger at kende.
For Bolette Hillingsø, Sophia Lundgren og Viola Dejgaard, alle 18 år og fra gymnasieklassen 3T, er det både let og lidt sværere at beslutte, hvad de skal stemme 16 november.
– Vi er ikke ude på nogen politisk fløj. Det bliver et parti omkring midten. Måske Radikale Venstre, men det er ikke besluttet endnu, siger Sophia Lundgren og Viola Dejgaard.

Bolette Hillingsø er sikker i sin sag:
– Jeg stemmer på Venstre – og på min mor, Betina Hillingsø, som har siddet i byrådet de sidste fire år og stiller op igen, smiler hun.
De unges mærkesag
Er det jobsituationen, erhvervslivet eller klimaet, der får størst indflydelse på, hvor de sætter krydset?
– Job og erhvervsliv ligger ude i fremtiden. Det er ikke det, der afgør, hvad vi stemmer på, siger de tre unge kvinder.
– Selvfølgelig interesserer vi os for klimaet. Det er bare ikke det, der er mest afgørende ved et kommunalvalg, mener Sophia Lundgren.

For Bolette Hillingsø, Sophia Lundgren og Viola Dejgaard er mærkesagen, hvordan Egedal Kommune tackler de udfordringer, der er omkring at sikre gode forhold til sportsforeninger og lokaler til såvel sportsklubber som andre foreninger og klubber.
Utilfredse med kommune
Samme melding kommer fra Jarl Aagaard, Emil Søndergaard og Gabriel Lykke, henholdsvis 19, 19 og 18 år og fra klasserne 3X, 3V og 2N.
– Vi er Ganløsedrenge, fortæller de – og Emil Søndergaard udtrykker det skarpt:
– Vi synes ikke, at vores nuværende borgmester Karsten Søndergaard er en god borgmester for Ganløse.

Jarl Aagaard og Gabriel Lykke er enige.
– I sin tid gik vi på klub på Liselund. Det sted er lukket, og der er i stedet små klublokaler på skolen. Det er blevet helt andre – mere kedelige forhold, som ikke er særlige attraktive, når man er ung. Det virker ikke som om, at det nuværende byråd prioriterer Ganløse særlig højt. Tværtimod.
Lokalliste lokker
Jarl Aagaard, Emil Søndergaard og Gabriel Lykke ved ikke med sikkerhed, hvad de vil stemme.
– Måske giver vi vores stemme til Lokalisten Ny Egedal. Vi har været henne ved deres bod, og det er som om, at de i højere grad er på borgernes side, er de tre unge mænd enige om.




