Se billederne: Hele byen til festival

Foto: Kenn Thomsen, Annemette Ross Jensen

Der blev uddelt knus og krammere, udvekslet smil og gensynsglæde, spist is og burgere og drukket vand og øl. Kort sagt: Alt var ved det gamle, da Slagslunde Musikfestival lørdag blev afviklet for 37. gang og som sædvanlig samlede nuværende og tidligere indbyggere fra Slagslunde og omegn.

– Det er en dejlig dag med lidt liv i byen. Der er ikke så meget tilbage i Slagslunde, så det samler folk én gang om året til en god fest, siger Allan Friis til Frederiksborg Amts Avis.

Han er 37 år, og har selv boet on/off i området, siden han var seks, så han har selv rendt rundt og leget på festivalen. I dag bor han i Buresø, og har i 10 år været en del af den gruppe på 12, som nu arrangerer festivalen, og sammen med Daniel Hermansen er han den, der har har længst anicennitet i den nye generation. Den sidste af den gamle generation Daniels far Kenneth Hermansen har været med i 25 år, og han takkede i øvrigt af på dette års festival.

Den talte traditionen tro skiftende orkestre, indtil bandet CutUp, der selv er et produkt af Slagslunde Musikfestival, sluttede festivalen af, og Allan Friis glæder sig over, at der var mennesker fra starten og til det sidste.

– Der var god stemning. Det var en succes, og der var udsolgt af mad, så det var dejligt, siger han, så Slagslunde Musikfestival kommer igen til næste år.

– Absolut. Det stopper ikke, fastslår han.