Perler afslører solens skadelige stråler

Foto: Allan Noerregaard, Annemette Ross Jensen

Egedal: Med bøllehatte, der går godt ned over de små ører, og perler, der lynhurtigt skifter farve, når solen sender mange ultraviolette stråler ned på dem, skruer Egedal Kommune i april måned op for solbeskyttelsen og ned for solens skadelige virkninger. I alt 900 mindre børn i dagplejer og institutioner får bøllehatte, og med omkring 20.000 uv-perler kan alle børn i børnehaver og SFO få deres eget uv-advarsels-armbånd.

Tirsdag markerede kommunen, at den i april sætter fokus på solbeskyttelse ved at dele bøllehatte ud i daginstitutionen på Degnebakken 2 i Stenløse. Her kunne børnene også lave armbånd af perler, der skifter farve og bliver røde eller blå, når solen skinner så meget, at de skal beskyttes mod dem.

Tidligere har institutionen selv bedt forældrene om at tage hatte med til børnene, men nu har den selv bøllehatte til alle børn, og ifølge Nina Rasch, der er leder af kommunens Sundhedstjeneste, er de bedre end de kasketter, mange forældre ofte giver deres børn på.

– Bøllehatte skygger også på deres ører og i nakken. Mange børn bliver forbrændt på deres ører, for det er også der, man ofte glemmer at smøre solcreme på, siger hun.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 2. april.