Ny aftale sikrer hurtigere fjernvarme i Egedal

Egedal Fjernvarme og Vestforbrænding indgår samarbejdsaftale, som betyder en udbygning af fjernvarmenettet, så det forlænges fra Måløv til Stenløse og fra Ølstykke til Frederikssund

Aftalen mellem Egedal Fjernvarme og Vestforbrænding vil betyde, at flere borgere hurtigere får fjernvarme i Egedal Kommune. Arkivfoto: KT

Egedal Fjernvarme og Vestforbrænding indgår samarbejdsaftale om fjernvarmeforsyning.

Det oplyser Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

Samarbejdet indebærer, at Vestforbrænding udbygger deres fjernvarmenet, så det forlænges fra Måløv til Stenløse og derudover fra Ølstykke til Frederikssund. Sammenbygningen af fjernvarmenettene gør, at den grønnere og billige fjernvarme kan udbygges på tværs i det samlede område.

Efterhånden som fjernvarmen i Stenløse og Ølstykke bliver udbygget, skal der bruges ny produktionskapacitet.

Som en del af aftalen, vil Vestforbrænding og Egedal Fjernvarme fremover også samarbejde om planlægning og etablering af den nye kapacitet til Egedal Kommune og på den måde optimere de samlede investeringer.

Både Egedal-borgmester Vicky Holst Rasmussen og By- og erhvervsdirektør i Egedal Kommune, Ellen Hvidt Telle, hilser samarbejdet velkomment:

– Jeg er glad for aftalen. Den vil betyde, at flere borgere hurtigere får fjernvarme i Egedal kommune. Med fjernvarmen kan vi tilbyde borgerne en billigere varmekilde, der ovenikøbet er mere miljøvenlig end gas. Samarbejdet vil dermed også yde et væsentlig bidrag til, at vi når vores målsætninger om udfasning af naturgas, og dermed mindsker vores afhængighed af fossile brændstoffer til opvarmning i Egedal Kommune, siger de.

30.000 nye kunder

Områdechef for Vestforbrænding Fjernvarme, Per Wulff, er glad for samarbejdsaftalen, som er med til at sikre udbygningen af Vestforbrændings forsyningsnet.

– Aftalen betyder ikke alene, at vi sikrer udbygningen fra Måløv til Stenløse og fra Ølstykke til Frederikssund. Den betyder også, at udbygningen på tværs af områderne vil medføre en god økonomi i den samlede fjernvarmeudbygning til i alt 30.000 nye kunder i syv kommuner, siger Per Wulff.

Fra 2025 vil Vestforbrænding stå for opkrævning af varmeregningen hos Egedal Fjernvarmes kunder, men det vil stadig være medarbejderne fra Egedal Fjernvarme, der servicerer kunderne i Egedal ved driftsproblemer og udbygger fjernvarmenettet i Egedal Fjernvarmes forsyningsområde.

Aftalen mellem Egedal Fjernvarme og Vestforbrænding vil betyde, at flere borgere hurtigere får fjernvarme i Egedal Kommune. Arkivfoto: KT