Mille vil være superstjerne med sine egne sange

Foto: Annemette Ross Jensen

Hvis det går, som 18-årige Mille Hassenkam håber, så vil hun en dag kunne skrive sangskriver og superstjerne på visitkortet.

I foråret vandt hun DR's sidste X Factor som en del af Thomas Blachmans gruppe Place on Earth, men selv om hun synes, det er en god gruppe, og hun og de to andre i gruppen Kathrine og Andreas har aftalt, at de stadig kan lave projekter og spille koncerter sammen, så går deres karrierer nu mest i hver sin retning.

– Vi er for forskellige til, at det kan være sådan fuldtids, mener Mille, der skal i 2.g på Sankt Annæ Gymnasium efter sommerferien.

Som 11-årig begyndte hun at spille klaver i musikskolens symfoniorkester EMUSO.Som 13-årig begyndte hun at spille tværfløjte, og efter 9. klasse på Stenløse Privatskole tog hun til USA på et års udveksling, og der valgte hun en instrumentclass.

– Det var meget heldigt, at de lige skulle spille strygere, for det havde jeg ikke prøvet, så nu kan jeg spille bratsch, violin og cello. Ikke så godt, men jeg er gået efter en generel musikalsk viden, så jeg kan skrive musik til alle instrumenter, for det er det, jeg gerne vil, tror hun.

– Jeg kan godt lide at være kreativ, og jeg kan godt lide at optræde med sange, jeg selv har skrevet, og som jeg kan stå inde for.

Hun betragter sig selv som en rigtig sing a song writer, men selv om hun ikke ville have noget imod at optræde med en guitar, så er det ikke den vej, hendes drømme går.

– Jeg vil hellere have et show. Også fordi mine sange handler om underlige ting, så det ville være nemt at lave noget visuelt, siger Mille.

Hun skriver mest på engelsk og kunne godt tænke sig et sceneshow i retning af Lady Gaga eller Gorillaz, der kombinerer sangene med noget installationskunstagtigt.

– Der må godt ske et eller andet. Det vil jeg gerne gøre, hvis jeg bliver superstjerne, siger hun.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag den 24. juli, hvor Mille er med i avisens sommerserie »Min drøm«.