Lysende dyr skal få børn til at cykle

Foto: Annemette Ross Jensen
Lolle & Nielsen har udviklet en prototype på et lysdyr, som eleverne på Lærkeskolen er blevet præsenteret for. Foto: Sune Schøning
Lolle & Nielsen har udviklet en prototype på et lysdyr, som eleverne på Lærkeskolen er blevet præsenteret for. Foto: Sune Schøning

Ni lysende Zoo-dyr i naturlig størrelse skal motivere flere børn til at cykle på Supercykelstien mellem Veksø. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunen.

Egedal Kommune arbejder gennem projektet Lighting Metropolis med at skabe en smart og interaktiv cykelsti, der skal være med til at motivere eleverne til at cykle i skole – og bruge hjelmen. Ideen om en SuperZOOkelsti stammer fra en workshop med 70 elever fra Lærkeskolen, hvor flere børn fortalte, at de i den mørke vintertid savner de levende dyr, der i sommerperioden går og græsser langs cykelstien.

Lærkeskolens elever har også foreslået, at kun dem, der bruger cykelhjelm, skal belønnes med ZOO-dyrenes sjove og visuelle effekter.

Derfor vil Egedal Kommune tilbyde en chip, der kan sættes på cykelhjelmen, og IDadvice har udviklet et system, der gør, at når man kommer forbi de særlige områder med hjelmen på hovedet, vil den aktivere lyset på dyrene. Jo flere gange man cykler forbi, jo flere dyr vil det være muligt at aktivere.

– De lysende dyr er ikke bare en sjov gimmick, men et reelt tiltag til at få flere børn til at cykle og til at bruge cykelhjelm. Med smart teknologi kan vi i kommunen opmuntre folk til nye vaner på en sjov måde. Og det fungerer bedre end formaninger, ikke kun blandt børn, siger Bo Vesth (V), der er formand for Egedal Kommunes Teknik- og Miljøudvalg i pressemeddelelsen.

Kommunens samarbejdspartner – ingeniør- og opfindervirksomheden Lolle & Nielsen – har udviklet en prototype på et lysdyr, som er blevet præsenteret på Lærkeskolen.

I løbet af foråret vil alle ni dyr have fundet deres rette plads langs cykelstien, og chippen vil også blive uddelt til skoleelever og andre interesserede i løbet af foråret.