Lokalefordeling til idrætsklubber i Ølstykke er på plads

Den endelige rokade for idrætsforeningerne i Ølstykke-distriktet er nu godkendt af et flertal i Folkeoplysningsudvalget

Det vakte opsigt, da flere Egedal-idrætsforeninger for en måned siden demonstrerede med fakler og bannere mod kommunens fordeling af haltider.

Dengang var budskabet fra kommune og politikere, at sagen skulle tages op i Folkeoplysningsudvalget. Det blev den så i mandags, hvor den endelige rokade for foreningerne i Ølstykke-distriktet blev godkendt af et flertal i udvalget.

“Der er lagt vægt på, at foreningerne har samme muligheder for træning, som da de brugte salene på Toftehøjskolen. Derudover ønsker Folkeoplysningsudvalget, at der skal arbejdes videre med at finde en løsning for en mulig og fleksibel opdeling af Maglehøjhallen,” skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

I store træk betyder rokaden, at følgende foreninger tilbydes faciliteter på: Ølstykke Gymnastik Forening i Maglehøjhallen, Egedal Shotokan Karate-do på Stengårdsskolen, Ølstykke Hwa Rang Taekwondo i nybygget multihus på Søhøjskolen og Ølstykke Gymnastik Klub i multihus på Søhøj- og Stengårdsskolen.

Desuden oplyser kommunen, at HØJ Håndbold og Ølstykke Fodbold Club vil opleve mindre ændringer i træningslokationerne. Ølstykke Bordtennis Klub og Ølstykke Badminton Club vil dog ikke blive berørt af rokaden og fastholder de nuværende træningstider på nuværende faciliteter.

“Efter rokaden er der fortsat ledige tider på flere lokaliteter, som kan bruges som buffer, hvis nye tilbud skulle opstå i den kommende sæson,” lyder det fra kommunen

Den gode overgang

Rokaden vil være gældende for sæsonen 22/23 og nu starter arbejdet med at sikre, at foreningerne får en god overgang fra en facilitet til en anden.

“Jeg er meget glad for, at den endelige lokalefordeling for klubberne i Ølstykke-distriktet nu er faldet på plads, så klubberne kan komme i gang med planlægningen. Vores idrætsforeninger spiller en vigtig rolle i mange borgeres hverdag, for det er her at kommunens vision om en hverdag i fællesskab og bevægelse levendegøres. Vi vil støtte op om de klubber, der skal flytte til en ny træningsfacilitet, så de kommer bedst muligt fra start,” fortæller Kultur- og Erhvervsudvalgsformand Charlotte Haagendrup (C), der sad med ved mødet.

Idrætsforeningerne i Egedal Kommune under sidste måneds demonstration foran rådhuset. Nu har Folkeoplysningsudvalget løst det store puslespil med fordeling af haltider. Arkivfoto: KT