“Gå til film“ og lav film

Tilbud: Egedal Musik- og Kulturskole tilbyder undervisning med filmproducer.

På filmholdet får eleverne mulighed for at prøve alle dele af filmarbejdet fra manuskript til plakat. Foto: Egedal Musik- og Kulturskole

Den 22. august starter den nye sæson i Egedal Musik- og Kulturskole, og igen i år bliver der mulighed for at “gå til film”.

“Det er den uddannede filmproducer, Stine Haagemann Larsen, der endnu engang står klar til at give eleverne de filmiske redskaber, der slutteligt resulterer i premieren på elevernes egen kortfilm.”, oplyser en pressemeddelelse.

– Vores første hold havde en flot premiere, da vi afsluttede kort før sommerferien. Der var balloner, popcorn og bløde, røde stole, og ikke mindst et spændt publikum. Filmen blev modtaget med klapsalver og overrækkelse af diplomer for deres store arbejde. fortæller Stine Haagemann Larsen, der glæder sig rigtig meget til at byde et nyt “kuld” filmelever velkommen.

Hun har tidligere har haft filmskoler i Vanløse, Brønshøj og Hillerød, og da hun flyttede til Egedal i 2018, tog hun kontakt til musik- og kulturskolen.

– Jeg elsker at lave film, og jeg elsker at lære fra mig, siger hun.

Så efter et kort efterårshold i 2019 og en hel sæson efter coronaepidemien er filmskole nu en del af Egedal Musik- og Kulturskoles program.

– Vi ved, at film fylder rigtig meget i både børns og unges hverdag, så vi er glade for nu at kunne tilbyde undervisning i netop film, hvor man lærer selv at skabe film og kommer hele vejen rundt om processen, siger musik- og kulturskoleleder Mikkel Benn i pressemeddelelsen.

Eleverne får mulighed for at prøve alle dele af filmarbejdet af, og det er eleverne selv, der står både foran og bag kameraet.

– De er både instruktør, fotograf, tonemester, manuskriptforfatter og endda også plakatdesignere på filmene. Det sker helt naturligt i løbet af forløbet, at nogen befinder sig godt foran kameraet, nogen bag kameraet. På dén måde er film et fantastisk fint teamarbejde, siger Stine Haagemann Larsen.

Der er fortsat ledige pladser på holdet, og man kan tilmelde sig via www.egedalmusikogkulturskole.dk.